SP.A-GROEN Kartel in Gent praten met Open VLD.

Gent (redactie/mas) Het kartel sp.a-groen Gent start aftastende gesprekken voor eventuele uitbreiding bestuursmeerderheid in Gent. De partijbesturen van Sp.a Gent en Groen Gent hebben vandaag, maandagavond elk afzonderlijk de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen besproken.

 

Beide besturen zijn tot de vaststelling gekomen dat het kartel sp.a-groen een nipte absolute meerderheid van 26 zetels op 51 heeft behaald. Hoewel deze meerderheid weliswaar voldoende is om alleen te besturen, oordelen de beide partijbesturen het voorzichtiger en comfortabeler te onderzoeken of deze meerderheid kan uitgebreid worden met een derde partner.

Deze houding is vooral ingegeven door de bezorgdheid een voldoende breed politiek draagvlak te bekomen voor het sociaal-ecologisch project dat het kartel sp.a-groen in Gent wil realiseren. Gent heeft duidelijk gekozen voor een nieuw verhaal.

Daarom mandateren de partijbesturen van sp.a Gent en van Groen Gent
een beperkte delegatie van beide kartelpartners om vanaf  dinsdag 16/10
aftastende gesprekken aan te vatten. Deze gesprekken hebben als doel
een derde partner bereid te vinden de meerderheid uit te breiden met het
programma van het kartel als uitgangspunt. Er zal in eerste instantie contact worden opgenomen met Open VLD, derduidelijkt sp.A-voorzitter Bruno Matthys aan Belg.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here