Nieuwe Coalitie Aalst laat op zich wachten…

Aalst (redactie/mas) Zondagavond hoopten de socialistische onderhandelaars vandaag witte rook uit de schouw van het volkshuis te laten komen, maar… het zal niet meer voor vanavond zijn. De onderhandelingen lopen strak en trager dan voorzien. Er wordt niks gelekt en zeer voorzichtig te werk gegaan. Maar… voor dinsdag 16/10 is er witte rook aangekondigd.

Hoofdonderhandelaar van de N.VA en gedoodverfde burgemeester Christophe D’Haese wilt geen verrassingen zoals zes jaar terug. Zoveel is duidelijk. Hij wilt zeker geen verrassingen in zijn schepencollege en sterke schepenen die niet eerst maanden moeten warm lopen voor er beleid kan gevoerd worden. Aalst mag en moet snel zien dat er een nieuwe bestuursstijl is.

Inmiddels valt op dat er toch wel wat gemeenten zijn waar de socialisten met de Vlaams-nationalisten in een schepencollege stappen of willen stappen. Ook al lijken het op het eerste gezicht twee ideologieën die loodrecht tegenover elkaar staan.

We noemen Sint-Niklaas, Zottegem, Kortrijk, Haaltert, om er maar enkele te noemen. Wil de N-VA hier haar sociale flank versterken met het oog op 2014 om niet als te rechts over te komen? Of erkent N-VA dat SP.A sterke bestuurders heeft die plichtbewust te werk gaan, zoals de schepenen Ann Van de Steen en Patrick De Smedt?

In elk geval is de SP.A in Aalst al een tijdje bezig met een charme-offensief naar de nationalisten en vice-versa. Onze columnist Willem De Zwijger schreef het reeds eerder dat de socialisten al weken en maanden opvallend mild waren naar de Vlaams-nationalisten. Ook in de debatten, al kunnen de twee assisenpleiters Van de Steen en D’Haese al langer door één deur, zelfs een smalle deur.

Als de zwarte rook wit kleurt, brengen we u zo snel als mogelijk op de hoogte. Gaat de traditie in ere gehouden worden dat de winnaars achter een muziek door de stad trekken of komt er ook hier Verandering?

De Vlaamse Leeuw en de Internationale samen op de Grote Markt, als dat maar geen kakafonie wordt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here