Tentoonstelling ZONA FIAMMINGA in Belfort Aalst.

Aalst (redactie/mas) Komend weekend houdt  Zona Fiamminga een tentoonstelling ’15 tinten Rood’ in het Aalsterse Belfort, ten voordele van Niemandsland.

Zona Fiamminga is een vzw met als hoofdoel het bevorderen van kunst en kultuur in Vlaanderen. Kunst toegangkelijk maken voor eenieder is het “leitmotiv”.

Meer dan 50 jaar geleden onstond de vzw “Vlaamse Kring Terjoden” met een
gelijkaardig maatschappelijk doel. Door deze kultuurvereniging werd gedurende jaren een tentoonstelling georganiseerd in de parochiezaal van Terjoden, en dat met exact de doelstelling die we hierboven aangaven. Vele jonge en lokaal gerenomeerde kunstenaars kregen de kans hun werken tentoon te stellen en aan te bieden, ‘aan eenieder’ (Elckerlyc in het oud Vlaams) .

Voor de dames achter Zona Fiamminga was het dus een kleine stap om deze bestaande , doch “slapende” vzw nieuw leven in te blazen.

Na lang beraad en veel opzoekingswerk werd geopteerd voor “ZONA FIAMMINGA” , met het Latijnse Zona (gordel) in combinatie met Fiamminga werd een compromis gevonden dat toch nog een knipoog met het verleden in zich houdt en terzelfdertijd het hoogstaande van de creatieve bedoelingen in combinatie met de liefdadige objektieven benadrukt.

Vrijdagavond 19/10 is er de opening met een culturele speech van Dr. Guy Verhulst, Gaenycoloog in het ASZ.

Zaterdag bent u heel de dag welkom in het Belfort. 10u tot 18u. De winst van de verkoop van de kunstwerken gaat naar Niemandsland Aalst.

Niemandsland is een onderdeel van CAWregio Aalst, en verzorgt residentieel wonen. Zowel CRISISOPVANG – 24 OP 24 UUR, LANGE OPVANG als HUIZE SCHELFHOUT voor alleenstaande chronisch daklozen, een doelgroep die zich niet volledig kan handhaven en  behoefte heeft aan een gestructureerde woonomgeving om te (over)-leven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here