CD&V: Burgemeester Uyttersprot zet iedereen in haar schaduw.

Aalst (redactie/mas) Met 5720 stemmen zet huidig burgemeester Ilse Uyttersprot al haar 42 medekandidaten in de volle schaduw.  Ze zal wel de burgemeesterssjerp moeten afstaan tenzij ze een monstercoalitie van CD&V, Open VLD, SP.A en Groen op de been kan brengen.

Uittredend schepen Bart Van Lysebeth is op een tweede plaats met zijn 820 stemmen net met de hakken over de sloot, als achtste verkozene. Iwein De Koninck doet het als jonge schepen op 4 met 1547 beter dan gedéputeerde Eddy Couckuyt met 1532.

Katrien Beulens van Meldert haalt een mooie score met 1059 stemmen. Marc Gielens gaat met zijn 825 stemmen rechtstreeks naar de raad. Evenals Chris Lievens-Borms met haar 832 stemmen van op de lijstduwersplaats. Schepen Paul Stockman en onderhandelaar haalt als lijsttrekker van de tweede kolom 1185 stemmen.

Lien Gees wordt 1ste opvolger en zal waarschijnlijk met het OCMW-systeem onmiddellijk de eed afleggen in januari.

Afrikaan Théodomir Nsengimana scoort 626 stemmen en de zuster-zonder-kap Renata 528 stemmen. Huidig raadslid en man aan de basis dat er vandaag nog geen crematorium is in Aalst, Jan De Mey haalde 669 stemmen en is daarmee 4de opvolger.

Er is een merkwaardige kloof tussen de lijsttrekker en de rest bij de CD&V. De vele carnavalisten kunnen er niet uitspringen. De dans voor de postjes in het Feestcomit kan gebinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here