N-VA: Feest in Café Safir tijdens eerste onderhandelingsgesprekken.

Aalst (redactie/mas) Het lokaal van N-VA Aalst, café Safir op de Grote Markt van hun raadslid Mia De Brouwer was de enige plek in Aalst, waar er een echte verkiezingsfeer hing en de ambiance top was. Met 15 raadsleden zou je voor minder.

Naast de boegbeelden Christophe D’Haese (5799) en Sarah Smeyers (3605) stappen Mia De Brouwer (2060), en Maarten Blommaert (1387) naar de fractie als mogelijke kandidaat-schepenen.

Opvallend zijn de hoge scores van nieuwkomers Matthias De Ridder (1645), Caroline Verdoodt (1590) en Sanne Nieulandt (1202).

De fractie wordt verder aangevuld met Johan Van Dorpe, Caroline De Meerleer, Iwein Quintelier, Broer en zus De Vos, waar er maar eentje mag van zetelen, Johan De Veylder en Wouter Van der Veken.

Opvallend is dat gemeenteraadslid Ignace Verhaegen met 782 stemmen niet rechtstreeks in de raad komt, maar er als 1ste opvolger wel zal zetelen.

David Coppens wordt tweede opvolger. Oud-prins en koffiekletser Kris Van Vaerenbergh wordt derde opvolger met 867 stemmen.

Dochter van oud-schepen Jan De Neve haalde 771 stemmen en is daarmee 7de opvolger. Met 15 raadsleden mogen de N-VA’ers ook nog 5 OCMW-raadsleden aanduiden, waardoor er misschien wel sneller opvolgers in de gemeenteraad zullen komen dan gedacht.

Er zal een sterke fractievoorzitter nodig zijn om deze jonge ploeg te leiden in de vaak woelige gemeenteraden van Aalst. Ze kunnen alvast oefenen om de Vlaamse leeuw te zingen zonder fouten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here