Open VLD: Stemming Graaf van Egmont Aalst in mineur.

Aalst (redactie/mas) De sfeer van de grote liberale dagen in de ‘Compte’ was er niet. Bart Van den Neste was de positieve verrassing door van op een 10de plaats verkozen te geraken in een zwaar uitgedunde fractie van 7 raadsleden.

Naast Jean-Jacques De Gucht (3450), maken Anne-Marie Verdoodt (2124), Martine De Maght (1733), Bart Van den Neste (1116), Vera Van der Borght (1532 ), Johan Stijlemans (1351) en Philippe Kiekens (947) deel uit van de rechtstreeks verkozen Open VLD’ers. Eerste opvolger wordt Frans Penne, tweede opvolger Joke De Swaef.

Opvallend is dat van Blauw enkel Martine De Maght rechtstreeks verkozen is. De lichting liberalen van het laatste uur, de expertise-groep met Frans Penne, Carlos De Troch, Kurt Kiekens, de artsen De Smet en Verhulst en Guy Van der Meersch van De Steeg kunnen geen enkele rechtstreeks verkozene leveren. De neon-verlichting op de Aalsterse invalswegen ten spijt.

Ook Open VLD-voorzitter Joke De Swaef raakt niet rechtstreeks in de raad, ondanks haar vele aandacht omwille van bijgewerkte en in brand gestoken panelen. Met 910 stemmen doet ze het nu wel beter dan zes jaar terug.

De OCMW-raadsleden Michel De Gols (683), Rik Redant (784), Jan Dooms (551) en Etienne Melckebeek (738) komen in het opvolgerspeloton terecht.

Opvallend zijn nog de 793 stemmen van Kravaalvoorzitter De Sadeleer, die vierde opvolger wordt.

Er zal nog een aardig woordje geëvalueerd worden in de liberale partij die al 42 jaar in Aalst aan de macht is. Met hun 17% scoren ze de slechtste uitslag in Aalst sinds de fusie. In hun lokaal spraken meerdere leden zich publiek uit voor een meer gerichte ledenwerking, een actiever dienstbetoon en een wissel aan de top van het bestuur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here