Christophe D’Haese is de populairste. CD&V gelooft de computer niet.

Aalst (redactie/mas) Het voordeel van verkiezingen met computer is dat de voorkeursstemmen veel sneller geweten zijn dan manueel. En de grootste stemmentrekker is Christophe D’Haese van N-VA met 5.799 stemmen. Op de voet gevolgd door Ilse Uyttesprot met 5.720 stemmen. De andere kandidaat-burgemeesters Ann Van de Steen en Jean-Jacques De Gucht halen 4.585 stemmen en 3.450 stemmen.

Sarah Smeyers, het hardwerkende N-VA kamerlid komt in de gemeenteraad met 3.605 stemmen en scoort daarmee beter dan de liberale lijsttrekker.

Vlaams ideoloog Karim Van Overmeire haalt 2322 stemmen. In socialistische kringen en ook in zijn familiale kring is de uitslag van 2.151 stemmen een verrassing. Zeker na de vele kritiek die er vanuit rechts was op het OCMW-beleid en de vele nieuwe Aalstenaars in de stad.

N-VA krijgt een fractie met vele nieuwkomers. De ‘moeder’ van de N.VA Mia De Brouwer haalt 2.060 stemmen. Johan Van Dorpe op 5 haalt 1.159 stemmen. Met Caroline Verdoodt en haar 1590 stemmen heeft het Vlaamse Terjoden opnieuw een vertegenwoordiger in de gemeenteraad. Matthias De Ridder, de slagerszoon haalt 1645 stemmen. Sanne Nieulandt zal zetelen met 1202 en de nationale aandacht voor de campagne van Maarten Blommaert legde hem geen windeieren. Hij komt opnieuw in de gemeenteraad, evenals Caroline De Meerleer die gemeenteraadslid kan worden, nu haar vader Dirk De Meerleer van de sp.a niet herkozen wordt.

Bij Open VLD halen nne-Marie Verdoodt 2.124 stemmen en Martine De Maght 1.733. De twee lijstduwers Vera Van der Borght en Johan Stijlemans halen met een sobere maar doelgerichte campagne, 1522 stemmen en 1351 stemmen. Daarmee houdt de mobiliteitschepen, die alle stilstand in de stad op zijn boterham kreeg, zelfs in eigen partij, goed stand. Opvallende nieuwkomer en rechtstreeks verkozen is Bart Van den Neste met 1.116 stemmen.

CD&V krijgt geen nieuwkomers. Marc Gielens van SOLVA kan opnieuw gemeenteraadslid worden met zijn 825 stemmen. Bart Van Lysebeth haalt als laatste CD&V-verkozene de gemeenteraad, dank zij de kopstemmen. Zelf haalt hij er 820. Ouwe getrouwe Chris Lievens-Borms is rechtstreeks verkozen met 832 stemmen. De kans is groot dat ze haar plaats afstaat aan eerste opvolger, haar kleindochter Lien Gees die 635 stemmen haalde.

Bij de SP.A valt de goede score op van Sam Van de Putte die 1600 stemmen haalde. Cathy Grysolle is met haar 1076 stemmen een nieuwkomer. Opvallend is dat Geert Verdoodt met zijn 513 stemmen als uittredend raadslid niet meer rechtstreeks verkozen is. Met een goede 1300 stemmen kan Dylan Casaer zijn ambitie niet waarmaken.

Groen verdubbelt opnieuw haar fractie en naast zetelend raadslid Nancy Mbuyi-Elonga komt lijsttrekker Andreas Verleysen zitten met 865 stemmen.

Vlaams Belang houdt vier raadsleden over. Michel Van Brempt met 1715 stemmen, Johan Van Nieuwenhove met 796, Anja De Gols met 624 die van Blauw komt en Steve Herman met 1017 stemmen.

Met 43 raadsleden wordt de Aalsterse gemeenteraad 2 raadsleden groter.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here