Groen! wil zware vrachtwagens uit centrum

Groen! Sint-Lievens-Houtem stelt volgende concrete maatregelen voor: Muguette De Ronne pleit voor een daadkrachtige oplossing voor het probleem van het zwaar vrachtverkeer dat door de Houtemse woonstraten dendert. Ze stelt een tonnagebeperking en een parkeerverbod voor, en vraagt tegelijk dat de burgmeester onderhandelt met Houtemse bedrijven om hun bedrijfsparking open te stellen voor zware trucks. Daar staan ze veilig zonder de omwonenden te storen.

Zwaar vrachtverkeer hoort niet thuis in woonstraten en op het Marktplein. Vele van de Houtemse doorgangswegen zijn immers absoluut ongeschikt om de toenemende (vracht)wagenstroom te blijven slikken. Die heeft nefaste gevolgen voor de leefbaarheid en verkeersveiligheid van het centrum. Bijkomend probleem vormen de vrachtwagens die 's nachts geparkeerd worden op het Marktplein of in rustige woonstraten. 's Morgensvroeg schrikken de omwonenden wakker van de startende dieselvrachtwagens. Groen! wil de Markt en woonstraten dan ook vrachtwagenvrij. 

Concreet wil De Ronne dat het gemeentebestuur een effectieve tonnagebeperking invoert. Daarnaast is een parkeerverbod op het Marktplein nodig voor zware vrachtwagens. Uiteraard moeten de wekelijkse markt en leveringen aan handelzaken wel mogelijk blijven. De Ronne haalt het goede voorbeeld aan van de gemeente Langemark. "Het gemeentebestuur weert daar sinds vorige maand zware vrachtwagens volledig uit het centrum. "De burgemeester moet gesprekken starten met Houtemse bedrijven om hen te vragen bedrijfsparkings open te stellen voor vrachtwagens. Daar staan ze veilig zonder de omwonenden te storen." stelt De Ronne. Groen/sintlievenshoutem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here