Gentse prof benoemd aan Amerikaanse universiteit

Dr. Ir. Nico Declercq, als onderzoeker verbonden aan de faculteit Ingenieurswetenschappen UGent, heeft een benoeming als professor aanvaard aan de prestigieuze Amerikaanse universiteit The Georgia Institute of Technology. Georgia Tech is een Amerikaanse topuniversiteit, die samen met Massachusetts Institute of Technology, Stanford en The University of California tot beste van wereldwijde technische universiteiten behoort.

Nico Declercq zal er tewerkgesteld worden aan de Woodruff School of Mechanical Engineering. Daarnaast zal hij zijn activiteiten aan de Universiteit Gent voortzetten en studenten de kans bieden om onderzoek aan de UGent te combineren met onderzoek aan Georgia Tech.

Nico Declercq werd Doctor in de toegepaste wetenschappen natuurkunde aan de Universiteit Gent op 12 mei 2005. Hij voerde zijn onderzoek uit in de vakgroep Mechanische Constructie en Productie (onder het promotorschap van Prof. Dr. Ir. Joris Degrieck en Em. Prof. Dr. Dr.H.C. Oswald Leroy) met financiële steun van het IWT Vlaanderen.

Zijn doctoraatsonderzoek handelde over de interaktie van ultrageluid. Een deel van de resultaten van zijn doctoraat, over de fysische verklaring van de fluitende piramide in Chichen Itza, werd onder andere gepubliceerd in het toonaangevende magazine Nature. Zijn werk leverde voorlopig meer dan dertig artikelen op in internationale tijdschriften, waaronder het tijdschrift Nature. Tevens verrichte hij een 60-tal presentaties op internationale wetenschappelijke congressen, zowat overal ter wereld. In oktober 2005 werd hem een postdoctoraal mandaat van het FWO-Vlaanderen toegekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here