Proef met de multi mediale straatlantaarn

Voor het stadhuis van de gemeente Zoetermeer (Nederland) onthullen Mark Frequin, Directeur Generaal Energie en Telecom en wethouder Bé Emmens vandaag de eerste multimediale straatlantaarn 'Streetlight'. Door de snelle glasvezelverbinding biedt Streetlight gebruikers de mogelijkheid om op openbare plaatsen altijd on-line te zijn en over actuele lokale informatie te beschikken. Met het plaatsen van deze eerste interactieve straatlantaarn en vervolgens nog eens negen in de loop van 2006, start een proef in de gemeente Zoetermeer die ruim een jaar duurt.

Het Streetlightmeubilair is door Schreder ontworpen en heeft een unieke vormgeving doordat diverse elementen zijn toegevoegd aan bestaande lantaarnpaalmodellen. Onder de lampen hangt een LCD-scherm waarop advertenties worden getoond. Op dat scherm zit een camera die in eerste instantie uitsluitend de paal zal beveiligen. Ook zit in de paal WiFi-toegang zodat in een straal van ongeveer honderd meter snel draadloos internetten met een laptop of zakcomputer mogelijk is.

Lager op de paal zit een scherm waarop een internetomgeving te zien is en waarop diverse soorten informatie is te ontvangen en te verzenden. In eerste instantie is dit vooral informatie over het openbaar vervoer, nieuws, weer, verkeer en de gemeente Zoetermeer. Echter tijdens de proef zullen er snel meer services zoals informatie over uitgaansmogelijkheden, evenementen en lokale aanbiedingen beschikbaar komen. Naarmate de proef vordert zal ook de gemeentelijke informatie worden uitgebreid. www.streetlight.nl

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/streetlamp.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here