Michael Moore op oorlogspad

De farmaceutische industrie slaat alarm omdat de documentairemaker Michael Moore aangekondigd heeft dat hij in zijn nieuwe film "Sicko" de Amerikaanse zorg onder de loep zal nemen. Volgens de krant de Los Angeles Time zouden al een paar fabrikanten hun werknemers op de hoogte gebracht hebben van de komst van Michael Moore.

De farmaceutische industrie wil geen pottenkijkers en zeker niet van Moore. Onlangs maakten de farmaceutische giganten Wyeth, AstraZeneca, GlaxoSmithKline Sanofi-Aventis Pharmaceuticals en Synthelabo aan hun werknemers duidelijk dat vragen die gesteld werden door media of journalisten alleen nog maar via hun communicatieafdeling mocht beantwoord worden. Op deze manier willen ze snel afgeraken van het gezeur van het dikke mannetje die zeker geen kerstcadeautjes zou brengen bij de pillendraaiers.

Tijdens het maken van de documentaire Bowling for Colombine was Moore op het idee gekomen voor "Sicko", toen hij hoorde dat Canadezen niet hoeven te betalen voor hun gezondheidszorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here