Tour d'Afrique, de langste wielerwedstrijd ter wereld

Dromen is een begin, origineel zijn een vervolg. Tour d'Afrique, is de langste wielerwedstrijd ter wereld en ongetwijfeld ook één van de zwaarste. 100 dagen voor een afstand van 11.900 km in een lastig klimaat. Dit evenement is niet alleen een sportieve uitdaging, maar wil ook een ander beeld van Afrika laten zien. Siegfried Van Houtven plant zijn deelname in 2007, geen gemakkelijke opdracht gezien hij maar een modale man is.

Een droom blijft helaas vaak een droom, nochtans is de basis van elke menselijke evolutie vaak een droom. Waarom jagen mensen dan niet vaker hun dromen achterna? Met deze vraag ben ik op een morgen opgestaan. Het is een obsessie geworden die een verpletterend antwoord eist. Als gewone mens iets onmogelijk verwezenlijken is de doelstelling. Platgelopen paden verlaten en bewijzen dat dromen werkelijkheid kunnen worden, als je er maar in gelooft. Eén jaar tijd om iets te realiseren wat onbereikbaar lijkt.

Siegfried wil met het project ook een goed doel steunen, daarom heeft hij afgelopen maand ook eens rond gekeken naar de werking van de verschillende Belgische NGO's. Natuurlijk zijn er vele die elk op hun domein zeer goed werk verrichten, de keuze viel op een NGO die werk maakt van een beter leven voor boeren in het zuiden en die ijvert voor eerlijke handelsrelaties tussen noord en zuid: Vredeseilanden. Maar eerst voldoende fondsen bij elkaar sprokkelen, om van deze onwaarschijnlijke droom toch een fantastisch avontuur te maken! www.afrikaperfiets.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here