Lijstduwers 14/10: Patrick De Smedt (SP.A)

Aalst (redactie/mas) Patrick De Smedt, de lijstduwer van sp.a is ‘ne cas spéciale‘ in de Aalsterse politiek. Naar de titel van het boek van Bert Van Hoorick, In Tegenstroom, is hij ook een politicus in tegenstroom. Anders dan de anderen…

Na 24 jaar schepen van jeugd, vrede, ontwikkelingssamenwerking, openbare werken, sociale zaken, welzijn én OCMW-voorzitter duwt hij voor het eerst de socialistische lijst. Verkiezingen bezorgen hem extra grijs haar en veel stress aan de maag. De aard van het beestje. De man die ooit als jonge werkloze in 1982 in de gemeenteraad kwam van op een 38ste onverkiesbare plaats. “Met de stemmen van zijn familie” grapten toen zijn tegenstanders.

Vandaag wilt hij afgerekend worden op wat hij deed op sociale zaken en in het OCWM. Hij heeft de voorbije zes jaar heel wat in beweging gezet en gerealiseerd in de sociale sector. Ouderenzorg, kinderopvang en armoedebestrijding blijven voor hem prioritaire aandachtspunten.

Hij wil verder inzetten op werk en huisvesting voor jong en oud. Wie echt wil weten wie Patrick is en wat hij de laatste zes jaar realiseerde, raden we PATRICK aan, het boekje van 64 pagina’s dat hij deze zomer schreef in de stilte van zijn toen.

U vindt Patrick De Smedt als lijstduwer op de SP.A-lijst, laatste plaats derde kolom.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here