Alleen Groen wilt in Aalst markt op Keizersplein behouden..

Aalst (redactie/mas) Groen Aalst voert zaterdag 13 oktober zijn laatste campagnemoment op de bedreigde zaterdagmarkt aan het Keizerlijk Plein. De populaire zaterdagmarkt lokt elke week duizenden mensen naar de stad, uit de hele regio. “Het historische Keizerlijk Plein is de tofste  en vlotst bereikbare plaats van de wekelijkse zaterdagmarkt.” zegt lijsttrekker Andreas Verleysen.

“Betaalbare groenten, fruit en bloemen kopen, keuvelen met vrienden en kennissen, andere aankopen doen in het winkelcentrum en vlot terug huiswaarts. Marktkramers en middenstand doen goeie zaken, de stad bloeit, het is een wekelijks sociaal en economisch topmoment. Dankzij de lusvormige verbinding van Nieuwstraat, Grote Markt, Hopmarkt en Keizerlijk Plein heeft de zaterdagmarkt een compacte vorm, zonder onderbrekingen of versnippering. Dat is een sterke troef.” zegt Groen.

Groen Aalst steunt voluit de marktkramers en de duizenden bezoekers. “Maar CD&V, open VLD, SP.A, NVA en VB hebben beslist dat de markt op het Keizerlijk Plein moet verdwijnen. In 2013 zullen die partijen met tromgeroffel de omstreden parking onder de Hopmarkt openen, waardoor het Keizerlijk Plein herschapen zal worden tot een echte autoweg.” verduidelijkt Verleysen.

“Zij vertellen vlak voor de verkiezingen niet dat de zaterdagmarkt op het Keizerlijk Plein dan afgeschaft wordt. Zij hebben ook geen alternatieven voor de marktkramers die zullen moeten verhuizen. Zeker is dat de zaterdagmarkt door hun wanbeleid versnipperd zal worden en dus veel minder aantrekkelijk.”

Groen wil de zaterdagmarkt behouden langs het huidige parcours, het Keizerlijk Plein inbegrepen. Daarom eist Groen dat het Keizerlijk Plein en de Hopmarkt op zaterdagvoormiddag verkeersvrij blijven van 5u tot 14u.

De Groen jongens en meisjes starten dan ook een petitie voor het behoud van de zaterdagmarkt op het Keizers Plein.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here