Inventaris van pluimvee gekapt in stenen tafels

Het Federaal Voedselagentschap heeft aan steden en gemeenten gevraagd om zo snel mogelijk een inventaris te maken van alle pluimveehouders in hun gemeente. Dus eigenaars wie een paar kippen heeft lopen moet zo vlug mogelijk opgenomen worden in een register. Dit om te vermijden dat er kostbare tijd wordt verloren, mocht de vogelgriep uitbreken in ons land.

Verschillende gemeenten wisten zelfs niet dat het pluimvee van particulieren in de inventaris moest worden opgenomen. De vraag is juist hoe een hele administratieve molen op gang getrokken moet worden. De federale overheid zou beter vragen dat particulieren hun pluimvee komen melden op het gemeentehuis." zegt burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) van Wingene en is niet van plan zo'n inventaris op te maken. (VTM)

Sinds vandaag geldt in heel België afschermplicht voor het pluimvee.

En wij dachten dat België een modern land was met internet en telefoonaansluitingen. In geval dat niet werkt hebben we nog een suggestie voor de heren politiekers, doe zoals De Post en De Lijn en laat burgers hun inventaris van pluimvee in supermarkten en grootwarenhuizen leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here