De Ochtend Radio 1 vrijdag live vanuit Aalst. SP.A op hun pik getrapt.

Aalst (redactie/mas) Onder het motto ‘Alles uit de bus!’ trekken ‘De ochtend’ en ‘Vandaag’ al heel de week door Vlaanderen i.v.m. de verkiezingen. Van maandag 8 oktober tot en met vrijdag 12 oktober hielden en houden ze halt in tien steden in de vijf Vlaamse provincies. De uitzendingen gaan er volledig live vanuit een autobus, in het hart van de stad.

Voor De ochtend zijn Sara Van Boxstael en Bert Rymen gastvrouw en gastheer in Aalst vrijdagochtend, tussen 8 en 9 uur, live op Radio 1 en op Canvas.

Wat staat er op het spel en wat zijn de plaatselijke gevoeligheden? Waar liggen bekende en minder bekende inwoners van de stad wakker van? De ochtend  trekt ook de provincie in op zoek naar de spannendste verkiezingsverhalen en houden de kiesstrijd in Brussel en Wallonië in de gaten.

In Aalst nemen aan het debat deel: burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V), Uitdagers Christophe D’Haese (N-VA) en Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) en VB-lijsttrekker Michel Van Brempt.

In Aalst zijn de socialisten niet uitgenodigd. En ze kunnen er niet mee lachen. Ann Van den Steen haar militanten reclameerden op Facebook met volgend bericht: “Beste Mensen, SP.A Niet Welkom op Radio 1. Op Vrijdag 12/10/2012 komt de radiobus van Radio1 voor hun verkiezingsprogamma
naar Aalst en dat tussen 6u en 9u s ‘morgens.  Alle lijsttrekkers werden uitgenodigd met uitzondering van Ann Van De Steen. Dit is een pure SCHANDE!!! Nochtans is dit de sterkste Politica van onze stad. Onlangs publiceerde De Standaard nog dat Ann Van De Steen en de SP.A de enige standvastige factor in Aalst zijn.”

Navraag leert dat niet in elke stad alle partijen aan bod komen. En debattechnisch hebben ze gelijk. Zo goed als geen enkel debat in Aalst, en er waren er veel te veel, was een goed debat. Met zes of zeven in debat gaan lukt niet. Drie of vier is eigenlijk het maximum…

SP.A kwam in de reeks 8 maal voor. CD&V ook 8 keer. N-VA7 keer. Open VLD 7 keer, VB 4 keer en Groen 2 keer. Ja, SP.A moet zich de vraag stellen waarom ze in Brussel minder opvallen dan de anderen…

Maar VB is nu de grootste partij in Aalst, CD&V levert de burgemeester, Jean-Jacques is een nationaal gezicht en N-VA zal in Aalst na Antwerpen volgens de peilingen het grootste percentage halen…  Er zit logica in de samenstelling. Meer lobbyen in Brussel en Gent is denk ik de boodschap voor SP.A en zorgen dat Aalst als vijfde stad in Vlaanderen weer een nationaal gezicht krijgt….

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here