Anny De Maght ziet in CD&V-N-VA kartel schuldige ruzie in Aalst.

Aalst (redactie) Anny De Maght haar fractie Blauw zat zes jaar in de Aalsterse oppositie. Vanachter de schermen heeft ze steeds gecoacht en de politiek blijven volgen. Vandaag staan haar volgelingen op de Open VLD, om in de toekomst opnieuw als één liberale partij door het leven te gaan. Een opmerkelijke brief viel/valt in de Aalsterse brievenbussen.

“CD&V-N-VA was de voorbije jaren de leidinggevende partij in het college van burgemeester en schepenen én in de gemeenteraad. Van bij de aanvang van dit laatste bestuur was er constant geruzie in deze coalitie! Belangrijke reeds bestaande dossiers werden stilgelegd en/of geboycot.

Ik kon dit niet langer meer aanzien en meende dat de ganse liberale familie opnieuw het voortouw moest nemen: één sterke liberale partij is de enige mogelijkheid om met onze stad terug vooruit te geraken!

Er moet inderdaad een nieuw, ernstig, zuinig en collegiaal bestuur komen voor onze stad. Heb zoals ik vertrouwen in de herenigde Open VLD Aalst!” aldus ere-burgemeester Anny De Maght-Aelbrecht in een schrijven aan elke Aalstenaar.

Opmerkelijk is wel dat ondanks de oproep, lijsttrekker Jean-Jacques De Gucht, niet in het vet staat, in tegenstelling tot haar Blauw-companen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here