Mijn grootste fan: Sam Van de Putte

Aalst (redactie/mas) We vroegen Sam Van de Putte van SP.A wie zijn grootste fan was.  Willem Wittenberg, mijn partner, was het spontane antwoord. Belg.be stelde 5 vraagjes aan hem. 
1 Je band met aalst ?

Ik ben een geboren en getogen Brusselaar en wanneer ik Sam heb leren kennen, heb ik ook Aalst leren kennen. Ik vond deze stad meteen een verademing. Een moderne stad waar je restanten terugvindt van de vroegere fabriekstad gecombineerd met vele moderne en groene accenten.

Ik wandel graag door Aalst, voel me er geborgen en veilig. In deze stad werd ik ontvangen met open armen en werd ik niet scheef bekeken door mijn “brrrrrrrussels” accent.

2 Wat doet politiek met een partner, met Sam ?

Het was voor mij de beste integratie in Aalst. Ik vond het in het begin heel grappig om aangesproken te worden door de mensen. “Jij bent Willem, de vriend van Sam”. Ik kende die mensen niet eens.

Politiek is een groot woord, het omvat zoveel aspecten van de werking van een stad. Als partner van, heb ik zo de stad kunnen doorgronden. Ik heb heel snel gekozen om ook aanwezig te zijn in het politiek beeld als partner van Sam omdat het voor mij belangrijk is om mee deel te nemen aan het politiek leven.

Wie politiek zegt, zegt ook verkiezingen, en dan is het even jezelf aan de kant zetten. Elkaar steunen is een belangrijk aspect van onze relatie. Het is dan normaal om er voor de andere te zijn. Dit houdt wel niet in dat er eenzame avonden volgen. Integendeel…

3 Wat je zo menselijk apprecieert aan Sam ?
Hij is er voor steeds voor de anderen. Wanneer hij aangesproken wordt op straat, dan biedt hij een luisterend oor en zorgt hij er steeds voor om zo snel mogelijk een oplossing te vinden met een sms’je of een mail. Hij is ook gedreven en een serieuse werker. Hij combineert zijn job samen met zijn politiek leven, zijn vergaderingen en dat zonder familie en vriendje te vergeten…
4 Wat je zo politiek apprecieert aan Sam ?

Sam is een geëngareerd iemand en heeft al tien jaar het politieke virus te pakken. Zijn inzet door de jaren heen vind ik indrukwekkend.

De reden waarom ik Sam zo steun is omdat hij niet de politieker is die je enkel in een campagne ziet. Toen we elkaar ruim twee jaar geleden leerden kennen was hij al overal aanwezig. Zo gingen we bijvoorbeeld naar verschillende activiteiten georganiseerd voor en door de mensen van de vierde wereld beweging.

Hij is een jonge politieker, maar heeft er al heel wat jaren opzitten. En dat merk je aan de mannier waarop hij zijn dossiers aanpakt. Zonder angst durft hij zijn nek uit te steken voor de anderen.

Wanneer we een paar weken geleden op het armoede debat aanwezig waren, zong het vierde wereldkoor hun liedje. Ik zat een paar rijen achter Sam en zag hem het liedje meezingen. Toen werd ik Sam’s grootste fan.

5  Waar je van droomt politiek bekeken, ?
Ik droom van een stad waar minder armoede aanwezig is. Waar de samewerking tussen de politieke partners optimaal is. Mijn boodschap voor Aalst: verander niet teveel tot een cosmopoliete stad, blijf de stad dat mijn hert gestoelen heeft.
Belg.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Intussen is duidelijk dat Willem definitief voor Aalst heeft gekozen en hier ook komt wonen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here