vzw Carnavalist Tot In De Kist is ten einde raad en wil nu aktie

Aalst (redactie) Het verbond van ingeschreven carnavalsgroepen – vzw Carnavalist Tot In De Kist – trekt aan de alarmbel en wil de stad Aalst wijzen op de gebrekkige elektriciteitsinstallatie in de werkhallen. Ze willen een onmiddellijke oplossing voor de dagelijkse elektriciteitspannes .

Schepen Ann Van De Steen, reageert onmiddellijk op het ongenoegen van de carnavalisten “Een toestel, verliesstroomschakelaar werd besteld en komt deze middag binnen. Het wordt morgen hersteld ! Zo heeft men mij beloofd laat Ann VDS weten aan de carnavalisten in een mail. Raar, de carnavalisten wachten al een paar weken op dit toestel die normaal gezien overal is te verkrijgen in de handel.

vzw Carnavalist Tot In De Kist: “Ondanks het aanspreken van de bevoegde stadsdiensten, de bevoegde schepen, alsook van de burgemeester door verschillende instanties verergert het probleem met het licht in de werkhallen (Hoge Vesten 66, te 9300 Aalst) met de dag.

Waar het tot voor enkele weken slechts over 1 hal ging, breidt het probleem zich uit naar zowat de volledige werkhallen.

Er is een probleem met de elektriciteit, meer bepaald met het licht. Sommige hallen moeten zich behelpen met het plaatsen van halogeenspots, wat opnieuw een onveilige situatie met zich meebrengt. Dit is een zeer ernstig probleem in alle hallen waar geslepen, gelast en gewerkt wordt. De veiligheid van de carnavalisten komt in gevaar.

Naast de lichten, zitten ook de poorten op hetzelfde circuit. Ook dit creëert velerlei problemen..

De groepen huren van de stad Aalst de hallen en gaan er dus vanuit dat de stad – als goede verhuurder – de gebouwen en de elektriciteitsvoorziening in goede staat plaatst, ze laat gebruiken door de carnavalsgroepen en – last but not least – ze onderhouden. Dit laatste, is dus niet het geval !

Het doet de groepen huiveren als ze via de pers moeten vernemen dat de bevoegde schepen de problemen wijt aan het gebruik van verouderde (werk)toestellen.

Met de stroomtoevoer naar de stopcontacten is niets fout. Het probleem situeert zich volledig bij het elektriciteitscircuit van het licht en de poorten.

In één hal loopt het water, “letterlijk” van de muren de kast in, dit met steekvlammen tot gevolg.

Het heeft totaal geen nut om nog langer te wachten. Dit probleem kan niet opgelost worden als de hallen vol staan. Dit probleem moet NU aangepakt worden.

Wij eisen een daadkrachtige aanpak, niet morgen maar nu !

Voor alle informatie en bijkomende vragen kunt u terecht bij de woordvoerder van het verbond: Herman Schelfaut (de generool).

Namens de carnavalsgroepen.

Het verbond, vzw Carnavalist Tot In De Kist.”

1 REACTIE

  1. Typisch Aalst dat z’n carnavalisten weer in de steek laat. Maar wel alles aan doen om geld te verdienen aan Carnaval, daarvoor is het goed genoeg, maar als ze iets moeten uitgeven… o wee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here