KAA Gent v.s. Het Nieuwsblad…. krantenkop is stijl van de riooljournalistiek

Ann Delbeke

“KAA Gent distantieert zich met klem van de respectloze en goedkope sensatiezucht van de krant Het Nieuwsblad/De Gentenaar in haar editie van vandaag over onze speler Ilombe Mboyo.

De oproeping van Ilombe Mboyo als Rode Duivel is voor de speler de bekroning van een persoonlijk en moeilijk traject. Net als iedereen die een moeilijk verleden achter zich heeft gelaten, verdient hij respect.

De belastende en totaal uit de context gerukte krantenkop op de voorpagina, in de stijl van de riooljournalistiek die de Engelse tabloids kenmerkt, is louter bedoeld om het imago van de speler te besmeuren en heeft geen relevante nieuwswaarde.

Daarenboven is de informatie in een subtitel van het artikel niet correct: Sporting Charleroi gaf Mboyo een tweede kans in 2009, waarna hij zijn carrière bij KV Kortrijk voortzette. Sinds 27 januari 2011 speelt Mboyo voor KAA Gent.

KAA Gent betreurt ten zeerste dat de krant Het Nieuwsblad/De Gentenaar Ilombe Mboyo op dit moment in zijn carrière op een dergelijke manier treft.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here