Microsoft maakt Windows Vista-versies bekend

Microsoft heeft de versies bekendgemaakt van het Windows Vista besturingssysteem. Windows Vista komt later dit jaar op de markt. Met behulp van Windows Vista kunnen consumenten hun dagelijkse computerwerkzaamheden vergemakkelijken, direct vinden wat zij zoeken, genieten van het nieuwste op entertainmentgebied, veilig persoonlijke informatie bewaren, zowel thuis als onderweg met het internet verbonden blijven, en ervoor zorgen dat PC's up-to-date en veiliger zijn, en probleemloos draaien.

Het Windows Vista-portfolio bestaat uit zes versies: twee voor organisaties, drie voor consumenten en een voor opkomende markten: Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate en Windows Vista Starter. Dit aantal is net zo groot als het huidige aantal Winodws XP-versies. Deze samenstelling is bedoeld om duidelijke waarde te bieden aan een breed scala aan consumenten, waarbij elke versie is afgestemd op de specifieke behoeften van verschillende soorten gebruikers – consumenten, kleine en middelgrote bedrijven en grote ondernemingen – en is er op gericht om algemeen gebruik van 64-bit technologie, Media Center- en Tablet PC-functionaliteit te stimuleren.

"We leven in een digitale wereld die gevuld wordt met steeds meer informatie, meer dingen om te doen en meer manieren om met anderen te communiceren dan ooit tevoren", zegt Mike Sievert, corporate vice president van Windows Product Management and Marketing van Microsoft. "De PC moet mensen de duidelijkheid verschaffen en het vertrouwen geven om deze 'wereld van meer' aan te kunnen, zodat zij zich kunnen richten op wat voor hen belangrijk is. We hebben met Windows Vista de product¬samenstelling gestroomlijnd, gebaseerd op wat onze klanten vandaag de dag willen en nodig hebben."

Windows Vista: ontwikkeld voor bedrijven van iedere omvang

Windows Vista Business: Windows Vista Business is het besturingssysteem dat ontworpen is om te voorzien in de behoeften van organisaties van iedere omvang. Windows Vista helpt kleine bedrijven met het vlekkeloos laten draaien van hun PC's, zodat zij minder afhankelijk zijn van IT-ondersteuning. Grote organisaties biedt Windows Vista aanzienlijke verbeteringen van de IT-infrastructuur die ervoor zorgen dat de IT-afdeling minder tijd hoeft te spenderen aan het dagelijkse onderhoud van PC's. Zo houden zij meer tijd over om van strategische waarde voor hun organisatie te zijn. Enkele van de specifieke mogelijkheden van Windows

Vista Business zijn:

Een nieuwe gebruikersinterface, Windows Vista Aero, die ontworpen is voor een desktopbeleving die zo productief en krachtig mogelijk is. Windows Aero zal een professioneel uitziende, transparant 'glas' design bieden, met subtiele effecten zoals dynamische reflecties en soepele animaties, samen met Windows Flip en Flip 3D mogelijkheden voor desktopnavigatie.

Dankzij deze navigatieverbeteringen maakt Windows Vista Business het makkelijker dan ooit om grote hoeveelheden essentiële bedrijfsdocumenten te beheren. Door overal in het besturingssysteem zoekmogelijkheden te bieden en nieuwe manieren om documenten te organiseren, helpt Windows Vista Business gebruikers om snel en precies te vinden wat zij nodig hebben.

Windows Tablet PC-technologie biedt ingebouwde handschriftherkenning en maakt interactie met de PC mogelijk met behulp van een digitale pen of een vingertop, in plaats van via een toetsenbord.

Windows Vista Enterprise: Deze versie is ontworpen om beter te voorzien in de behoeften van grote, wereldwijd opererende bedrijven en bedrijven met zeer complexe IT-infrastructuren. Deze versie biedt dit soort organisaties significant lagere kosten en minder risico. In aanvulling op alle mogelijkheden van Windows Vista Business, biedt Windows Vista Enterprise additionele mogelijkheden voor databescherming, met behulp van op hardware gebaseerde versleutelings¬technologie. Deze versie omvat ook ingebouwde tools om de applicatiecompatibiliteit te verbeteren en stelt organisaties ook in staat om te standaardiseren op één wereldwijde image voor implementatie, inclusief alle talen voor de Windows-gebruikersinterface. Windows Vista Enterprise zal alleen beschikbaar zijn voor klanten met PC's die gedekt zijn door Microsoft Software Assurance licentie of een Microsoft Enterprise Agreement.

Enkele van de specifieke voorzieningen van Windows Vista Enterprise zijn:

BitLocker Drive Encryption helpt voorkomen dat gevoelige gegevens en intellectueel eigendom in verkeerde handen valt als een computer verloren of gestolen wordt. Virtual PC Express is een van de ingebouwde tools om de applicatiecompatibiliteit te verbeteren met voorgaande versies van het Microsoft besturingssysteem. Virtual PC Express maakt het mogelijk om een oude applicatie onveranderd op een eerdere versie van Windows te draaien in een virtuele omgeving bovenop Windows Vista Enterprise.

Een subsysteem voor op UNIX-gebaseerde applicaties stelt gebruikers in staat om onveranderde UNIX-applicaties te draaien op een PC onder Windows Vista Enterprise. Windows Vista: nieuwe ervaringen en keuze voor de thuisgebruiker

Windows Vista Home Basic: Windows Vista Home Basic is een prima basiskeuze voor computergebruik thuis. Voor consumenten die de PC alleen willen gebruiken om te surfen op Internet, via e-mail corresponderen met vrienden en familie of eenvoudige documenten maken en bewerken. Windows Vista Home Basic zal een veiliger, betrouwbaarder en productievere PC-omgeving bieden. Deze versie biedt nieuwe tools en technologieën – zoals de nieuwe Search Explorer, Sidebar en Parental Controls – om de PC veiliger en het werken met de PC plezieriger te maken.

Windows Vista Home Premium: Windows Vista Home Premium zal consumenten helpen om de functionaliteit van hun mobiele of desktop PC optimaal te benutten terwijl zij kunnen genieten van nieuwe en aantrekkelijke vormen van digitaal entertainment. Windows Vista Home Premium zal elk aspect verbeteren van digitaal entertainment, waaronder foto's, video, TV, films, muziek en games.

Windows Vista Home Premium bevat alle onderdelen van Windows Vista Home Basic plus de volgende mogelijkheden en verbeteringen: De nieuwe gebruikersinterface Windows Vista Aero is ook beschikbaar in deze versie van Windows Vista. Windows Vista Home Premium integreert overal binnen het besturingssysteem zoekmogelijkheden om gebruikers te helpen snel en gemakkelijk grote hoeveelheden documenten, afbeeldingen, films, video's en muziek te organiseren en terug te vinden.

Windows Vista Home Premium bevat alle Media Center-mogelijkheden om de PC te veranderen in een alles-in-één home entertainment center. Consumenten kunnen Media Center gebruiken om TV-programma's te bekijken en op te nemen en om toegang te krijgen tot nieuwe vormen van online entertainment. Er is tevens de mogelijkheid om Windows Vista Home Premium te koppelen aan de Xbox 360 en de Media Center-beleving uit te breiden naar meerdere kamers in het huis.

Windows Tablet PC-technologie die interactie mogelijk maakt op de PC met behulp van een digitale pen op vingertop, in plaats van een toetsenbord, is eveneens in deze editie van Windows Vista beschikbaar. Geïntegreerd samenstellen en branden van DVD's zodat gebruikers probleemloos persoonlijke video's, foto's en bestanden op video- of data-DVD's kunnen zetten. Ze kunnen gemakkelijk professioneel ogende DVD's maken van thuisvideo's om te delen met hun familie en vrienden.

Windows Vista Ultimate: Windows Vista Ultimate is de meest complete versie van Windows Vista, waar alles in zit. Het is het eerste besturingssysteem dat alle consumentgerichte mogelijkheden, alle mobiele mogelijkheden en alle zakelijk georiënteerde mogelijkheden van Windows Vista biedt.

Alle nieuwe versies zijn beschikbaar voor 32-bit en 64-bit systemen, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker. Windows Vista Home Basic, Home Premium, Ultimate en Business zullen beschikbaar zijn als pakket in de winkel en op nieuwe PC's. Windows Vista Enterprise zal alleen aan zakelijke klanten worden aangeboden die deelnemen aan Microsofts Software Assurance-programma.

Microsoft zal ook Windows Vista Starter Edition gaan aanbieden in opkomende markten. Windows Vista Starter Edition is ontwikkeld om gezinnen en beginnende PC-gebruikers in deze markt toegang te geven tot de sociale en economische voordelen van PC's en Internet. Deze versie is een 32-bit besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor goedkope computers. Het biedt PC-gebruikers toegang tot populaire activiteiten en taken en vormt een betaalbaar startpunt voor de Windows Vista-producten.

Alle versies van Windows Vista worden in de tweede helft van 2006 op de markt verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here