Kapitein gewond bij aanvaring zeesluis Terneuzen

Op zaterdag 25 februari 2006 is een Zweeds zeeschip, geladen met autos, tegen de noordelijke brug aangevaren. De kapitein van het schip raakte in de brugvleugel van het schip bekneld. Hij is zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis. Het schip, afkomstig uit Göteborg, voer richting Gent en raakte met de brugvleugel de openstaande brug van de zeesluis.

Ten gevolge van de aanvaring raakte de kapitein, die zich in de brugvleugel bevond, bekneld. Hij is door de brandweer bevrijd. Een traumaheli is hiervoor op het schip geland. Met een hoogwerker kon de kapitein uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is zwaar gewond met een ziekenauto overgebracht naar een ziekenhuis. Later op de dag is hij naar een ziekenhuis in België worden overgebracht.

De kapitein voer samen met 21 bemanningsleden en een Belgische loods op het schip dat was geladen met 100 trailers met auto-onderdelen. De Waterpolitie van het korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek in naar een aanvaring in de zeesluis van Terneuzen. Over de oorzaak van de aanvaring is op dit moment nog niets bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here