Boek geschiedenis Socialisme Aalst wordt donderdag voorgesteld.

Aalst (redactie/mas) Het eerste geschreven werk over de geschiedenis van het Aalsterse socialisme, De Rode Roos in de Vuist, wordt donderdag in het Stedelijk Museum voorgesteld. Belg.be mocht het gedrukte exemplaar inkijken en schrok over de kwaliteit van het werk. Bijna 500 pagina’s dik. Een aanrader voor wie socialist is, uiteraard, maar ook voor wie begaan is met de geschiedenis van de ajuinstad.

Het boek wordt officieel voorgesteld op donderdag 11 oktober om 19.30 uur in het Stedelijk Museum aan de Vismarkt. Iedereen is welkom en gratis toegang.

Historicus Dirk Van de Perre zal er een laudatio uitspreken, de auteur Marc Uyttersprot vertelt over het hoe en waarom. Voor de fait divers’ zorgen Eddie Monsieur, Gracienne Van Nieuwenborgh en Roger D’Hondt, die door de promotor van het boek, Patrick De Smedt, worden geïntervieuwd over de geschiedenis van het socialisme in Aalst. Filmfragmenten uit “100 jaar socialistische partij door Bert Van Hoorick” en muzikale intermezzo’s maken de avond compleet.

Wedden dat ze eindigen met de Internationale?

Het rijkelijk geïllustreerde werk van 500pg. kost 45 euro. Info bij Patrick De Smedt en in het Volkshuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here