Vurig straatfeest in de Tongstraat

Zaterdag 25 februari ging het er vurig aan toe in de Tongstraat. Op initiatief van de buurtbewoners en in samenwerking met het buurtwerk Macharius Heirnis werd er gefeest van 17 tot in de late uurtjes rond het thema vuur. Maar hoe krijg je de bewoners van zo een klein straatje samen tot wat toch een vrij groot feest is? Initiatiefneemster Ann De Grande: "We hebben veel te danken aan de logistieke steun van het buurtwerk Macharius Heirnis en van buurtwerkers Nadine en Abdulah. Verder was het briefjes in de bus steken en een drietal vergaderingen om het project uit te werken".

De bewoners van Tongstraat en aanpalende straten genoten tijdens de eerste dag van de Krokusvakantie van een winterse babbel rond strategisch opgestelde vuurmanden terwijl er druk gefoerageerd werd met hapjes, warme drank en rijstpap op ouderwetse wijze. Heerlijk. Terwijl de kleinsten gezellig binnen zaten te luisteren naar hartverwarmende sprookjes uit de vier windstreken waren er buiten leuke acts en was er volop muziek. De blauwe periode speelde er overwegend Nederlandstalige pop/rock nummers met hier en daar een Engelstalig nummer. Daarna was er ingetogen vurigheid op 2 violen door Manuela en Karin.

Ondertussen stelden Bart en Laïla hun kunstproject Koeture Lokal voor. Om het verhaal van de buurt te schrijven werken de twee kunstenaars aan een project met stukjes stof die door de buurtbewoners samengebracht worden. Laïla: "Wij vragen alle inwoners uit de buurt een stuk stof zodat wij die kunnen aaneenstikken tot een groot tapijt. Het is de bedoeling om tijdens de Coyendansfeesten deze zomer op dit lappendeken samen een picknick te houden". De stukken stof worden verzameld tijdens de verschillende buurtfeesten of kunnen binnengebracht worden in het Poortgebouw aan de Lousbergkaai 43+ te Gent. Het kunstwerk wordt van 24 september tot 22 oktober tentoongesteld in het Gentse MIAT.
Aanstormend jong Gents muzikaal talent moet eens een kijkje nemen op dit initiatief vanuit de wijk: www.debeloften.tk

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/feestst.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here