Uitbreiding van sporthal Hekers in Zwijnaarde

De Sportdienst breidt de Zwijnaardse sporthal Hekers uit en speelt hiermee in op de vraag naar meer ruimte voor enkele balsporten als mini- en zaalvoetbal en hand- en korfbal. Ook een petanque- en fitnesszaal komen erbij. De start van de werken is gepland voor het einde van 2012 en zullen klaar zijn in het voorjaar van 2014. Het ontwerp en de plannen met de inplanting zijn nu klaar.

Gentse clubs en scholen zullen tegen het voorjaar van 2014 gebruik kunnen maken van de uitgebreide sporthal Hekers in Zwijnaarde. Binnenkort kiest de Stad Gent de aannemer die de werken zal uitvoeren. Zo komt er extra ruimte voor mini- en zaalvoetbal en hand- en korfbal. Ook een nieuwe petanquezaal en een fitnessruimte worden gebouwd. Uiteraard zijn extra faciliteiten, zoals kleedkamers, voorzien in de planning.

Ook met de omgeving en het mobiliteitsaspect is rekening gehouden in dit ontwerp. Het behoud van zoveel mogelijk groen en het creƫren van interactie tussen het sportcomplex, de basisschool en de bibliotheek liggen aan de basis van die idee. Zo promoot men het gebruik van de fiets door de aanleg van een vlotte fiets- en voetgangersverbinding tussen Ter Linden, waar de sporthal gelegen is, en de Hutsepotstraat en door de uitbreiding van het aantal fietsenstallingen. Ook de vlotte bereikbaarheid van de tribunes (met een capaciteit van 400 toeschouwers) houdt men in het oog. In dit ontwerp is rekening gehouden met energiezuinige technieken en toegankelijkheid voor personen met een beperkte mobiliteit.

De nieuwe balsporthal wordt de vaste thuishaven van handbalclub Don Bosco Gent, maar ook andere clubs en scholen kunnen er terecht. Tijdens de werken zal de bestaande sporthal nog steeds bruikbaar zijn, en ook voor de petanquespelers komen tijdelijk twee nieuwe banen.

De investering voor dit project bedraagt 4.500.000 euro. Hiervan is ongeveer 750.000 euro nodig voor de omgevingsaanleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here