Politie Gent vat vier verdachten van diefstal

Politie Gent heeft op maandag 8 oktober 2012 vier verdachten gearresteerd die betrapt werden toen ze in Meierij in Ledeberg gestolen goederen aan het overladen waren in een ander voertuig.

Naar aanleiding van een telefonische melding van sluikstorten trok een inspecteur van het Commissariaat Gentbrugge op maandag 8 oktober 2012 naar Meierij in Ledeberg.

Daar aangekomen merkte de inspecteur op dat de aanwezige personen niet enkel aan het sluikstorten waren, maar dat ze ook bezig waren met goederen uit hun voertuig in een ander voertuig te laden. Bij controle van de voertuigen werden, naast zakken met kledij, ook valiezen met goederen aangetroffen. Een deel van deze goederen bleek afkomstig te zijn van een inbraak in een firmawagen in Oosterzele in de nacht van 3 op 4 oktober 2012.

De vier Moldaviërs (respectievelijk 55, 48, 44 en 26 jaar, waarvan twee woonachtig in Gent) werden, in opdracht van het parket, gearresteerd. Dankzij de snelle reactie op de melding van sluikstorten door de alerte collega’s van de Wijkdienst kan het onderzoek nu verdergezet worden. Het onderzoek is ondertussen logischerwijze overgenomen door de unit Diefstallen van de Federale Gerechtelijke Politie Gent.

De verdachten werden op dinsdag 9 oktober 2012 voorgeleid voor de onderzoeksrechter en de 55- en 44-jarige Moldaviër werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De andere twee werden weer in vrijheid gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here