Geheugen in de vorm van een bankkaart

Freecom, een Nederlands-Duits bedrijf met vestigingen in Delft en Evergem, voegt een nieuw product toe aan zijn gamma gebruiksvriendelijke multimedia producten. Freecom introduceert de DataCard, een ultra platte USB 2.0-opslagkaart. De DataCard past in het mapje voor bankpasjes, weegt niet meer dan 9 gram én is flinterdun. De DataCard is verkrijgbaar in capaciteiten van 256MB tot 2GB en is hiermee een heuse opslaggigant op creditcardformaat. Voor heel binnenkort is er een 4GB-variant gepland.

De DataCard is een stijlvol hebbeding met een geïntegreerde USB-aansluiting dat extreem praktisch in gebruik is. Freecom biedt tevens de mogelijkheid een bedrijfslogo op de kaart te drukken en informatie op voorhand op de Card te zetten. De DataCard heeft het softwarepakket Carry It Easy* aan boord. Hiermee kan de gebruiker de toegang tot de DataCard door een wachtwoord beveiligen en de gegevens coderen. Met een gemiddelde overdrachtsnelheid van 8MB per seconde (lezen) en 7MB per seconde (schrijven) zijn alle gegevens binnen een handomdraai beschikbaar.

Freecom is ook de producent van de ToughDrive Pro, een nieuwe externe 2.5" hard drive met een modern design. De ToughDrive Pro is volledig bus powered, waardoor een aparte stroomvoeding overbodig is. Onderweg een back-up maken? Met de nieuwe ToughDrive Pro is dat geen enkel probleem! Deze mobiele hard drive heeft een capaciteit tot 120GB. De ToughDrive is snel, eenvoudig, efficiënt, maar vooral oersterk! Met zijn kleine afmetingen neemt de ToughDrive Pro minimale ruimte in beslag en is daarmee ideaal voor mobiel gebruik. De razendsnelle USB 2.0-interface zorgt voor hoge datadoorvoersnelheden.

De nieuwe krachtige ToughDrive Pro is niet enkel bestand tegen schokken en stoten, maar overleeft zelfs een val van twee meter. 'Storage and security' gaan steeds vaker en beter hand in hand, gegevens worden beschermd door middel van paswoorden en versleutelingen, maar vanaf nu wordt data óók fysiek beveiligd tegen verlies. Het ingebouwde anti-shock mechanisme zorgt voor veel stabiliteit en fungeert bij een val als bumper schokbreker. Daarnaast zorgt de zacht siliconen behuizing voor extra bescherming.
Link: www.freecom.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here