Huurders Sociale Woning krijgen ‘Taalbad’.

Aalst (redactie/mas) In Aalst kun je een Taalbad volgen als je een sociale woning huurt. Zo kunnen anderstaligen beter integreren in de buurt  én begrijpen wat de rechten en plichten zijn van de huurder.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs van de Handelschool organiseert, de Woonwinkel coördineert. Ann Van de Steen, schepen van wonen, en Dylan Casaer, schepen van integratie, zien dat het goed is.

“Het is een intensief taalbad op maat van de anderstalige sociale huurder” licht directeur Stany Meskens toe. “Het gaat om lespakketten van 25 à 30 uur waarin diverse thema’s op een praktische manier worden aangesneden, zoals energie, administratie, interent/telefonie, openbaar vervoer, afvalverwerking,…”

Opzet van het project is de taalvaardige zelfredzaamheid van sociale huurders verhogen. De initiaitefnemers hopen hierdoor anderstalige huurders van de Woonwinkel die al een basiskennis Nederlands verworven hebben te bereiken. En in een latere fase alle sociale huurders in Aalst.

Ann Van de Steen: “Dit taalbad Nederlands heeft als doel iets te doen aan de soms moeizame communicatie en de mogelijke impact daarvan op de kansen tot integratie in de nieuwe buurt waar iemand komt wonen. Taal is niet de enige sleutel, maar wel een heel belangrijk element in een verhaal van integreren en samenbrengen van gemeenschappen.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here