VLD tevreden met werknemers uit nieuwe EU-lidstaten

VLD-voorzitter Bart Somers reageert tevreden met de beslissing van de regering over de openstelling van de grenzen voor werknemers uit de nieuwe Europese-lidstaten. "Daarmee geeft de regering alvast een antwoord op het meest prangende probleem voor onze bedrijven. Werkgevers die vandaag geen geschikte werknemers vinden, zullen voortaan veel eenvoudiger en sneller een beroep kunnen doen op arbeidskrachten uit de 8 nieuwe EU-landen.

Doordat de grootste rem in de procedure, met name het arbeidsmarktonderzoek, wordt geschrapt, wordt de arbeidsmarkt voor die beroepen feitelijk open gesteld vanaf 1 juni."De buitenlandse werknemers zullen voor functies die op de lijst staan van knelpuntberoepen veel sneller en eenvoudiger een arbeidskaart verkrijgen. Zij zullen voor deze beroepen een arbeidskaart B kunnen krijgen zonder dat een arbeidsmarktonderzoek wordt uitgevoerd.

De uitreiking van de kaarten zal daardoor veel sneller verlopen: vijf dagen in plaats van één maand. Somers: "Met deze regeling gaat ons land in de opening van zijn grenzen alvast verder dan onze buurlanden Duitsland en Frankrijk."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here