Jan Terlouw houdt John Rawls-lezing in Gent.

Gent (redactie/mas) Liberales organiseert op donderdag 18 oktober om 20u de eerste John Rawls-lezing, met als spreker de Nederlandse oud-politicus en schrijver Jan Terlouw. In navolging van de vijf succesvolle Karl Popper-lezingen van de afgelopen vijf jaren, organiseert Liberales dit jaar de eerste John Rawls-lezing.

John Rawls (1921-2002) is de meest invloedrijke politieke filosoof van de afgelopen 100 jaar. In 1971 publiceerde hij zijn magnum opus A Theory of Justice waarin hij tracht na te gaan volgens welke regels een rechtvaardige maatschappij moet georganiseerd worden. Met dit werk zorgde hij voor een cesuur: als je over rechtvaardigheid wil praten, dan moet je ook over ‘A Theory of Justice’ praten. Al was het maar om aan te geven waarom je het er niet mee eens bent.

Liberales zal verder gaan in de traditie van de Karl Popper-lezingen en jaarlijks een lezing organiseren om het gedachtegoed van John Rawls te promoten en uit te leggen. De eerste lezing wordt gegeven door Jan Terlouw. Terlouw is niet enkel een gekende schrijver van jeugdboeken zoals De Koning van Katoren, maar heeft ook een rijkgevulde politieke carrière achter de rug voor de sociaal-liberale partij D66, onder meer als minister van Economische Zaken en als vice-premier. De lezing wordt ingeleid door Dirk Verhofstadt, kernlid van Liberales. Na afloop wordt u een gratis receptie aangeboden.

Inkom is gratis, maar inschrijven moet op info@liberales.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here