Boonjaar 2012! ten einde. Aalst ziet dat het goed was.

Aalst (redactie/mas) Gisteren maandag 7 oktober sloot het Boonjaar officieel af met de grote Boonmarathon in de Brusselse KVS. Vandaag liet Reklames Lines het grote spandoek aan De Werf neer. Schepen van Cultuur Dylan Casaer (sp.a) zag dat het goed was.

Voor schepen Casaer is de balans van het Boonjaar dan ook erg positief. ‘”Ongeveer 25.000 mensen uit heel Vlaanderen en Nederland participeerden op één of andere manier aan het Boonjaar. Nooit eerder was de respons op een evenement in onze stad zo groot”, aldus Casaer.

7113 mensen bezochten in Aalst de tentoonstelling ‘Rebellen’. De tentoonstelling in Antwerpen loopt nog tot midden november. De helft van de bezoekers kwam uit de regio Aalst, de andere helft uit Vlaanderen en Nederland. Ook de tentoonstelling in De Werf, een deel van de foto’s uit de Fenomenale Feminatheek, scoorde met bijna 9500 bezoekers.

Ook de Jan De Lichte-evocatie en de Boonparade lokten samen een 5000 toeschouwers naar Aalst.

“We hebben zwaar ingezet op dit jaar maar de return is schitterend. Ook als stad hebben we dankzij Boon een heel jaar door op een positieve manier de nationale pers gehaald. Indien wel al die ruimte in kranten en weekbladen zouden kopen kom dat neer op méér dan 450.000 euro. En de waarde van reportages op televisie zoals Vlaanderen Vakantieland is niet te meten.” aldus een tevreden Dylan Casaer.

Boon 2012! heeft Aalst op een positieve manier op de kaart gezet, zoveel is duidelijk. Een moderne manier van culturele city-marketing.

Een politieke evaluatie is er nog niet gemaakt. “Is niet meer wenselijk binnen deze coalitie” aldus de schepen. “We willen zeker inzetten naar de toekomst. Maar hoe…? Dat zal de nieuwe coalitie moeten uittekenen.”

Boon is op de kaart gezet, Aalst kreeg een positief imago in de Lage Landen én een nieuwe generatie leerde en leert Boon nog alle dagen kennen. Welke Aalstenaar kan hier niet mee leven?

Morgen brengt Belg.be een toeristische evaluatie.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here