Speurders vallen binnen op 13 adressen

De Gerechtelijke Dienst van het Arrondissement (GDA) Gent heeft een bende opgerold die zich onder meer bezig hield met diefstallen van aanhangwagens en diefstallen uit werfketens. De speurders vielen op dertien plaatsen gelijktijdige binnen, zeventien verdachten zijn opgepakt en verschillende voorwerpen in beslag genomen. Zes personen tussen de achttien en de negenentwintig jaar oud die verdacht worden van diefstal en heling zijn aangehouden door de onderzoeksrechter van Gent.

Het gaat om een 24-jarige uit Meilegem en zijn 27-jarige broer uit Oosterzele, een 21-jarige uit Gent en zijn 22-jarige broer uit Oosterzele, een 18-jarige uit Gent en een 29-jarige uit Maldegem.

Uit speurwerk bleek dat de bendeleden zowel in Vlaanderen als Wallonië actief waren. Bij de huiszoekingen zijn onder andere vier aanhangwagens (waarvan zeker één gestolen is), twee pocket-bikes, een damesfiets, een stelling, hekkens, een jachtgeweer en een gestolen voertuig in beslag genomen. Deze goederen worden nog verder onderzocht. Verder is ook een kleine hoeveelheid XTC aangetroffen aldus de Persofficier GDA Gent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here