De beschutte werkplaatsen pakken uit op Openbedrijvendag

Associeert u een beschutte werkplaats ook nog steeds met gezamenlijk vijsjes in zakjes stoppen? Wist u dat in beschutte werkplaatsen ook fietsen, infoborden en wokschotels gemaakt worden? Dat bedrijven als Telenet, Coca-Cola en Cercle Brugge op regelmatige basis werk uitbesteden aan beschutte werkplaatsen? En dat werknemers van beschutte werkplaatsen niet enkel erg handig zijn in wat ze doen, maar ook voortdurend ondersteund en aangemoedigd worden om hun competenties verder te ontwikkelen?

Moeilijk te geloven? Vandaag zet de sector van de beschutte werkplaatsen haar deuren open naar aanleiding van de Openbedrijvendag om mensen de kans te geven al deze aspecten van de sector te komen ontdekken.

Francis Devisch, directeur Vlaamse Federatie Beschutte Werkplaatsen: “We merken dat er bij het grote publiek nog heel wat onwetendheid is over de sector van de beschutte werkplaatsen. Nochtans stellen onze 67 werkplaatsen samen 19.000 mensen tewerk, wat maakt dat we ongeveer even groot zijn als de auto-industrie. Onze werknemers met een arbeidshandicap zijn mensen die om een of andere reden tijdelijk of definitief niet op de ‘gewone’ arbeidsmarkt terechtkunnen. Maar door een doorgedreven begeleiding op de werkvloer (vb. aanpassingen aan de werkplek, opsplitsen van complexe taken in deeltaken,..) zijn onze mensen tot heel wat in staat! Dit alles is natuurlijk slechts mogelijk door de inzet van professioneel omkaderingspersoneel, dat vaktechnische competenties combineert met sociaal engagement. Om onze sociale verantwoordelijkheid duurzaam te kunnen opnemen is ook het economische aspect belangrijk. We moeten als beschutte werkplaatsen goede bedrijfsresultaten halen en een duidelijke meerwaarde creëren. “

Openbedrijvendag
Om mensen de kans te geven met eigen ogen te komen ontdekken hoe er in een beschutte werkplaats gewerkt wordt, zetten een aantal werkplaatsen vandaag hun deuren open.

Patrick Nelissen, algemeen directeur Bewel: “Als werkplaats onderhouden we natuurlijk goede contacten met onze klanten en omwonenden. We vinden het even belangrijk ook het bredere publiek te laten kennismaken met onze werknemers en de door hun gemaakte producten. De producten kent u zeker en vast, zo werken wij in onze werkplaats te Hasselt voor topbedrijven zoals C&A en JBC. Nieuwsgierig welke andere artikelen die u dagelijks koopt ook verwerkt worden in de beschutte werkplaatsen? Bezoek ons op 7 oktober”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here