CD&V Haaltert… veel kwajongens zaten bij Maria Stockman op schoot

Al die nieuwkomertjes bepamperen, ik deed het graag… We zochten het op: Verbuigingen: pamperde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen: heeft gepamperd (volt.deelw.) (iemand) door overdreven veel zorg en aandacht geven enz…

Maria Stockman weet dus alles over pamperen, in haar vroeger leven was ze kleuterjuf die heel wat blote billetjes van Haaltenaren heeft gezien. Als je daar over grapt krijgt Maria onmiddellijk alle kleuren van de regenboog op haar wangen. Je moet het maar eens testen als je ze hier of daar tegen het lijf loopt in Haaltert. Er zijn meer dan 1000 kleuters die hun ‘schoolcarrière’ begonnen in het 1ste kleuterklasje bij juf Maria!

Maria Stockman of “de juf” is nooit thuis want sinds ze op pensioen is staat ze steeds paraat voor iedereen die haar nodig heeft. Maria is een volksvrouw, ze is actief in ziekenzorg, wereldwinkel, Haaltert internationaal en de werkgroep “gastgezinnen” van het Oogstfeest Pikkeling en heeft een mandaat in de PWA-raad.

Zes jaar geleden heeft Maria haar eerste stap in de politiek gezet. Ze was de politiek wel gewoon, want verschillende familieleden zijn haar reeds vooraf gegaan. Haar broer is huidig schepenen van middenstand in Aalst, haar zus en nicht hebben eveneens een politieke carrière bij CD&V-Aalst. Het zit een beetje in het bloed zeggen ze in Haaltert.

Maria is graag gezien en maakt graag een grapje, zegt tegen haar buurman die handelaar is, “je gaat toch op mij stemmen hé” en voegt er plagend aan toe, het is waar… maar gij zijt een blauwen, uw vrouw zal wel voor mij stemmen.

Maria Stockman staat op nummer zeven van de CD&V-lijst in Haaltert en heeft zeven punten die ze wil waarmaken tijdens haar politieke carrière. Cultuur, internationale bewustwording, erfgoed, toerisme, bibliotheek en haar sto(c)kpaardje, Kinderopvang, Jeugd – jongeren en Onderwijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here