Dendermonde investeert in duurzame mobiliteit: Cambio en gratis Blue-bike.

 Aalst (redactie/stas) Het gemeentebestuur van Dendermonde investeert in duurzame mobiliteit. Vanaf 1 oktober zijn alle ontleningen van een Blue-bike op het grondgebied Dendermonde volledig gratis. Daarnaast staan er vanaf begin oktober ook twee autodeelwagens van Cambio ter beschikking.

Dendermonde is dankzij zijn compacte kern een ideale stad om zich met de fiets of tevoet te verplaatsen. Kiezen voor duurzame alternatieven en de wagen te laten staan,heeft niets dan voordelen: je spaart er heel wat brandstof, parkeerproblemen en geld meeuit.

Dendermonde bereiken met het openbaar vervoer en een fiets ontlenen was nooit zoeenvoudig. De blauwe fietsen van Blue-mobility kunt u sinds deze zomer bij het fietspunt aanhet station van Dendermonde terugvinden. Ook tal van andere stations beschikken reeds overdeze Blue-bikes, waarmee u makkelijk met het openbaar vervoer tot op uw eindbestemming geraakt. Voor het ontlenen van een blauwe fiets betaalt u, naast een verplicht abonnement van 10 EUR, maximaal 3 EUR. Dankzij tussenkomst van de stad hoeft u voor het ontlenen niets te betalen gedurende het eerste jaar van de actie. Na het eerste jaar betaalt iedereen in Dendermonde slechts 1 euro per ontlening.

Dit geldt niet alleen voor de inwoners van de stad, maar ook voor iedereen die de stad bezoekt. De Stad Dendermonde wil de mobiliteit in en rond de stad verzekeren en haar inwoners kennis laat maken met duurzame mobiliteits-oplossingen.

Het volstaat zich te abonneren op www.blue-bike.be en na ontvangst van de Blue-bike kaart, kan men meteen op stap. Ook iedereen die regelmatig in Dendermonde komt, geniet van ditzelfde voordeel, want alle verplaatsingen met Blue-Bike op het grondgebied Dendermonde zijn gratis. De Blue-bike deelfietsen zijn kwalitatieve uniseks fietsen met verlichting, een handig
mandje voor handtas of laptop, een in de hoogte verstelbaar zadel en een stevig fietsslot.

Blue-bike is een project dat tot stand kwam dankzij de steun van de NMBS-Holding en FIETSenWERK, de Vlaamse overheid, de FOD Mobiliteit, de Nationale Loterij en Eneco, partner in duurzame energie en mobiliteit.

Vanaf begin oktober staan er twee autodeelwagens van Cambio ter beschikking op de parking van het Administratief Centrum en aan het station van Dendermonde. De autodeelwagens kunt u tegen een vergoeding uitlenen voor de periode dat u er één nodig hebt. U betaalt zo enkel de tijd en de kilometers van het gebruik van de wagen. Wie de wagen slechts af en toe nodig heeft, kan dus heel wat geld uitsparen. Van onderhoud, keuring, administratie,… voor de wagenhoeft u zich bovendien ook niets aan te trekken. Cambio en de stad zorgen voor alles! Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt… of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.Bovendien vervangt één autodeelwagen ook verschillende particuliere wagens, wat het milieu en de openbare ruimte ten goede komt.

Met de autodeelwagens van Cambio en de Blue-bikes komen er twee mogelijkheden bij om u duurzaam te verplaatsen. Door zelf ook gebruik te maken van de Cambio autodeelwagens en Blue-bikes geeft de Stad alvast het goede voorbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here