12 OKTOBER 2012 : WERELDEIERDAG.

Aalst (redactie/mas) We krijgen regelmatig te horen hoe belangrijk het is om gezond te eten. We denken daarbij snel aan bijvoorbeeld meer groenten en fruit eten, kiezen voor volkorenproducten en vaker vis op het menu zetten. Maar het is bewezen: ook een ei past in een gezonde voeding.

Een ei brengt veel essentiële voedingsstoffen tegelijkertijd aan: hoogwaardige eiwitten, onverzadigde vetzuren, mineralen en vitaminen. Een ei lijkt wel een groot voedingssupplement, verpakt in een 100% natuurlijk omhulsel.

Wereldwijd beginnen steeds meer gezondheidsorganisaties de positieve bijdrage van eieren aan een evenwichtige en gevarieerde voeding in te zien. Juist omwille van hun interessante combinatie van essentiële voedingsstoffen. Her en der duikt het motto op “één eitje per dag is ok”.

De tweede vrijdag van oktober is het Wereldeierdag, een dag waarop in tal van landen evenementen en acties worden gehouden om de positieve bijdrage van eieren aan een evenwichtige voeding te vieren.

Wereldeierdag is een initiatief van de International Egg Commission, de wereldorganisatie van en voor producenten en handelaren in eieren en eiproducten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here