Vlaamse filmtopper: Frits & Freddy

Een lach of een traan, liefde of liefdesperikelen, blijdschap of ontroering, feel good of drama: de voorbije weken stond de zaterdagavond bij VTM garant voor een rollercoaster van emoties. Met de Vlaamse filmtoppers De Helaasheid der Dingen, Smoorverliefd en Adem groeide de zaterdagavond uit tot een vaste afspraak voor liefhebbers van kaskrakers van eigen bodem.

Om het rijtje van Vlaamse filmtoppers waardig af te sluiten mag er op zaterdag 6 oktober 2012 stevig gelachen worden in de Vlaamse huiskamer. Dan nemen de broers Frits & Freddy – alias Peter Van den Begin en Tom Van Dyck – de VTM-kijker mee in hun impulsieve avonturen en grappige fratsen.

Producenten Guy Goossens en Marc Punt – beiden bekend van de televisiereeks Matroesjka’s – wisten voor hun film een topcast te strikken die bestaat uit o.m. Wim Opbrouck, Tania Kloek, Erika Van Tielen, Lucas Van den Eynde, Jan Van Looveren en Frank Aendenboom. Voor Tom Van Dyck betekende de rol van Freddy zijn debuut als hoofdrolspeler in een langspeelfilm. Samen met Peter Van den Begin zet hij een duo louche bijbelverkopers neer dat de pech heeft een zware gangster (Wim Opbrouck) te willen belazeren.

Frits & Freddy lokte 450.000 toeschouwers naar de bioscoop en was meteen de meest succesvolle film uit 2010. Opvolging is gelukkig verzekerd, want momenteel werkt cast en crew volop aan de sequel: Frits & Franky.

Het verhaal

Frits en Freddy Frateur komen aan de kost als huis-aan-huisbijbelverkopers, maar ook in de bijbelbusiness heeft de crisis toegeslagen. Wanneer ze aanbellen bij Carlo Mus, een door de geheime politie geschaduwde witteboordencrimineel, worden ze spottend weggestuurd. De broers Frateur laten niet zomaar over zich heen lopen. Met geweld dringen ze binnen in de villa van Mus. Ze molesteren de gangster en eisen geld, maar moeten op de vlucht slaan wanneer plots het alarm afgaat. Frits en Freddy zinnen op wraak. Ze breken ’s nachts bij Mus in en kidnappen zijn vrouw, Gina. Het ontbreekt hen echter zoals steeds aan een goed doordacht plan. Of beter nog: aan gelijk welk plan.

Vlaamse filmtopper: Frits & Freddy
Op zaterdag 6 oktober 2012 om 20.30 op VTM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here