Meer kleur in stationsomgeving Sint-Niklaas

Zaterdagnamiddag 6 oktober vindt op het Stationsplein en in de voetgangerstunnel naast het station Sint-Niklaas het graffiti-evenement ‘Art Station’ plaats. De graffiti-jam is een samenwerking tussen de veiligheidsdienst van de NMBS-Holding, de lokale politie, De Lijn en de Jeugddienst van de Stad Sint-Niklaas.

De voetgangerstunnel is opgefrist met werk van topgraffiteurs Steve Locatelli, Derm en Sztuka Fabryka. Beginnende ‘graffers’ krijgen zaterdag tips & tricks in de gratis workshops op het Stationsplein. De graffiti-jam wordt opgeluisterd met de nodige beats van Hiphop en Dubstep.
De stationsomgeving van Sint-Niklaas werd al verschillende keren getroffen door jongeren die de spoortunnel bekladden met storende, illegale ‘tags’. Deze uitlatingen geven een verloederde indruk aan de buurt en creëren een onveiligheidsgevoel bij reizigers en buurtbewoners.
Met de graffiti-jam willen de NMBS-Holding, de lokale politie, De Lijn en de Stad Sint-Niklaas het probleem van het ongecontroleerd graffiti spuiten op een positieve manier in het straatbeeld brengen en de jeugd actief betrekken bij het veiligheidsbeleid.
De ‘masterpieces’ van de graffiteurs maken van de wandeling door de voetgangerstunnel voortaan een aangename belevenis. De kleurrijke afbeeldingen zorgen voor een opfrissing van de hele stationsomgeving. Het graffitibeleid van Sint-Niklaas biedt op deze manier ook ruimte aan graffitikunstenaars om met hun werk naar buiten te komen.

Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS-Holding, voert geregeld patrouilles uit in en rond het station en werkt hiervoor nauw samen met de lokale en spoorwegpolitie. In juni van dit jaar ondertekenden de partners een intentieverklaring om in de toekomst nog intensiever te gaan samenwerken aan de veiligheid en leefbaarheid in de stationsomgevingen van Sint-Niklaas en haar deelgemeenten. Bedoeling van deze samenwerkingsverbanden is dat alle diensten – verantwoordelijk voor de veiligheid in de stationsomgeving – samen concrete initiatieven uitwerken, regelmatig overleg te plegen en informatie uitwisselen. Het graffiti-evenement ‘Art Station’ kadert in deze samenwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here