Sporthal Keiskant in Drongen breidt uit met nieuwe gymhal

In de loop van 2012 werd de bestaande sporthal Keiskant in Drongen uitgebreid met een trainingshal, specifiek voor gymnastiek. Met een vrije hoogte van negen meter is de nieuwe gymhal geschikt voor tumbling, trampolinespringen en toestelturnen. Gentse turnclubs kunnen vanaf nu deze nieuwe accommodatie gebruiken.

De bestaande infrastructuur van Gymhal Keiskant in Drongen volstond niet meer om aan de grote vraag van turnclubs te voldoen. Daarom begon de Stad Gent in oktober 2011 met werken om de sporthal uit te breiden met een nieuwe trainingshal. Intussen zijn de werken afgerond. Door de uitbreiding krijgen turnclubs als Sterk en Lenig, Pegasus en Oiterpe meer uren ter beschikking en dienen ze minder uit te wijken naar de verder afgelegen Topsporthal.

De nieuwe sporthal biedt plaats voor een drietal grote trampolines, een tumblingbaan, een aanloopzone met dubbele minitrampoline, een kuiltrampoline en een acrogymvloer. De nieuwe hal heeft als voordeel dat de toestellen er permanent kunnen opgesteld staan. Op de benedenverdieping bevinden zich de kleedkamers voor de gymnasten en sanitaire ruimtes voor het personeel. Ook energiebesparende technieken zijn aanwezig: op het dak van de gymhal liggen zonnecollectoren die zorgen voor de productie van sanitair warm water. De luchtbehandeling in de bestaande sporthal werd ook vernieuwd en uitgerust met warmterecuperatie. Het nieuwe gebouw wijkt af van het klassieke sporthalconcept. De gevels zijn voorzien van verticale kleurstroken en de ramen zijn ‘willekeurig’ geplaatst.

De Gentse Sportdienst realiseerde deze werken samen met exploitatiepartner TMVW, die als bouwheer optrad. Het team van A-T-APROG zorgde voor het ontwerp en de werfcoördinatie en de firma Cordeel uit Temse voerde de werken uit. Deze werken hielden een investering van
2 miljoen euro in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here