Klacht Centrum Gelijke Kansen tegen bedrijf Feryn

UNIZO waarschuwt voor maatschappelijke polarisering als gevolg van klacht Centrum Gelijke Kansen tegen bedrijf Feryn. De Unie van Zelfstandige Ondernemers, noemt de beslissing van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding naar de arbeidsrechtbank te stappen tegen het bedrijf Feryn, een "slecht signaal". De ondernemersorganisatie benadrukt elke vorm van discriminatie te verwerpen. Tegelijk moet elke ondernemer kunnen aanwerven in functie van de noden van het bedrijf ongeacht de achtergrond van de betrokken sollicitanten. UNIZO waarschuwt voor een contraproductieve polemiek.

De organisatie zegt daarom te blijven kiezen voor positieve aan de KMO's aangepaste acties gericht op een performant personeelsbeleid waarvan diversiteit een onderdeel is. UNIZO zal samen met VOKA deze inspanningen de komende maanden nog opdrijven onder meer via het project Jobkanaal en via het ondernemersplatform Diversiteit van VKW, VOKA en UNIZO. Dat moet nu alle kansen krijgen. Daarom verkiest UNIZO een pragmatische aanpak gericht op resultaat via bemiddeling en advies.

Gerechtelijke procedures kunnen deze overigens maatschappelijke opgave door polarisatie en politiek misbruik bemoeilijken, vreest UNIZO. De ondernemersorganisatie benadrukt nog eens de brede maartschappelijke verantwoordelijkheid voor een welbegrepen diversiteit en integratie. "Dat is niet alleen de verantwoordelijkheid van de werkgevers. Ook het beleid, het onderwijs, de ouders, de klanten, de werknemers, de vakbonden, de media en de allochtonen en hun organisaties, moeten hun verantwoordelijkheid inzake rechten én plichten opnemen", besluit UNIZO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here