Jongerenvoorzitter Vlaams Belang neemt ontslag

Aalst – Gil De Boeck laat ons via mail weten dat hij ontslag neemt als jongerenvoorzitter Vlaams Belang. Wanneer je jouw normen en waarden niet meer kan terugvinden, is het onmogelijk om nog langer lid te blijven schrijft Vlaams Belang jongerenvoorzitter in zijn mail.

Hieronder vindt u mijn mededeling betreffende mijn ontslag uit het Vlaams Belang die ik geplaatst heb op sociale media.

“Vandaag ben ik als Aalsterse jongerenvoorzitter uit het Vlaams Belang gestapt. Reden hiervoor is niet enkel mijn ondemocratische uitsluiting op de lijst maar ook de gevoerde campagne van de lijsttrekker en -duwer. Wanneer je jouw normen en waarden niet meer kan terugvinden, is het onmogelijk om nog langer lid te blijven.

Ik wil iedereen bedanken die me heeft laten vallen, die me een mes in de rug heeft gestoken maar vooral diegenen die me bleven steunen binnen en buiten de partij. Op een bepaald moment besef je dat het genoeg geweest is. Wanneer bepaalde visies en uitspraken niet meer overeenkomen met jouw visies, moet je de ploeg verlaten en stoppen. Ik ging voor identiteit en niet voor racisme.

Aangezien bepaalde mensen mij liever kwijt dan rijk zijn, hou ik de eer liever aan mezelf. Ik heb me altijd belangeloos ingezet, desondanks alles en dat kan niet van iedereen gezegd worden. Sommigen zullen juichen, anderen zullen het minder vinden maar op deze manier kan ik niet verder functioneren binnen de afdeling en in de partij. Ik neem dan ook ontslag als lid van het nationaal bestuur van VBJ.

De kans om iets te doen voor mijn stad werd mij afgenomen. Het is genoeg geweest. Wanneer men zegt: “We willen gewoon niet dat je verkozen geraakt en zeker niet in onze fractie”, dan weet je genoeg.

In tegenstelling tot anderen zal ik mij niet verlagen tot een laag niveau om mensen te beledigen en te vernederen in de pers. Ik ben altijd heel kritisch geweest over allerlei zaken, wat mij dan ook niet in dank werd afgenomen. Toch heb ik wel enkele kritische kanttekeningen over de persoonlijke campagne van de lijsttrekker en -duwer.

“Gerechtigheid of sharia”

Diegene die zich graag uitgeeft als zelfverklaarde ‘demokraat’ heeft er wel alles aan gedaan (samen met de lange arm van de andere) om mij op een ondemocratische manier van de lijst te weren. Het verkondigen van halve waarheden tot zelfs schandalige leugens is dan ook alles behalve democratisch. ik heb geen zin in een oorlog maar het is oké. Jullie kunnen zeggen: “wij zijn een muur en wij hebben gewonnen”. Proficiat! Als dat jullie blij maakt..

“Een boerka voor uw kleindochter?”

“En een muilkorf voor jullie jongerenvoorzitter?” zou men kunnen reageren. Want ik werd geweerd, omdat ik voorspelde wat binnenkort werkelijkheid zal worden. Ik werd gemuilkorfd, zodat ik mijn mond moest houden. Dat was de tweede kans die jullie mij gaven. Daarmee zal het probleem niet opgelost zijn… Wie angst heeft voor de toekomst, heeft die toekomst al half bedorven. (Georges van Acker, Vlaams dichter)

“Liever een kerk dan een moskee?”

Wanneer de (humanistische) lijsttrekker zegt dat hij vóór de herbestemming van kerken is, dan besef je dat je niet meer bij deze ploeg thuis hoort. Deze quote komt op hetzelfde neer als mensen voor de keuze zetten om te kiezen tussen de pest en de cholera maar zelf prefereer je liever het ene. Hiermee heb ik niet gezegd dat beide gebedshuizen vergelijkbaar zijn met deze ziektes.

Dit gezegd zijnde zullen er nu een aantal mensen woedend zijn op mij en de vuilspuiterij zal beginnen. Maar ik doe wat ik altijd al heb gedaan; spreken waar anderen zwijgen. Men moet goed realiseren dat er iets grondig fout is wanneer iemand hem continu heeft ingezet voor iets en er dan mee stopt. In tegenstelling tot wat anderen zullen beweren zal ik niet naar een andere partij gaan. Eerst mijn studies afwerken, de rest is toekomstmuziek.

Zij die het nodig achten om mij te verwijderen als vriend, zich omarmen met achterklap en verwijten, jullie doen maar.

Groeten,
Gil”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here