AZ Sint-Lucas lanceert kinderboek Lucas gaat intensief

AZ St.-Lucas deed al heel wat inspanning om het ziekenhuis kindvriendelijk te maken. Hiertoe werden o.a. al enkele boeken gepubliceerd waarin de figuur van Lucas centraal staat.

Na informatie over anesthesie (Lucas en de slaapdokter), medische beeldvorming (Lucas en de fotodokter), obesitas bij kinderen (Lucas, het komt dik in orde) worden kinderen in het nieuwe boek voorbereid op een bezoek op intensieve zorg.

Kinderen op bezoek op intensieve zorg

Steeds vaker wordt door familie van patiënten de vraag gesteld om kinderen toe te laten tijdens het bezoek op intensieve zorg. In het kader van onze integrale zorg is er sinds een jaar een werkgroep aan de slag die zich bezig houdt met de toegankelijkheid van deze dienst. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat kinderen op intensieve zorg welkom moeten zijn. Essentieel hierin is dat de kinderen goed voorbereid worden en tijdens hun bezoek de juiste ondersteuning krijgen. Een goede voorbereiding staat of valt met het geven van de juiste informatie. Het kind weet niet wat er gaat gebeuren. Ook de ouders hebben onvoldoende achtergrond om het kind gerust te stellen. Heel wat ouders zijn trouwens zelf zenuwachtig en dragen zo hun angst over op het kind. Nochtans zijn zij precies de vertrouwenspersonen van het kind en de gesprekspartner bij uitstek.

Lucas gaat intensief

De mama van Lucas ligt in het ziekenhuis. Ze is gewond aan haar hoofd. In haar buik is iets gescheurd. En haar been is gebroken. De dokters houden haar in slaap, zodat ze goed kan genezen. Ook krijgt ze allemaal buisjes in haar armen, en iets geks in haar mond. Lucas vindt het een beetje eng. Mama moet nog een tijdje in het ziekenhuis blijven, maar gelukkig mag Lucas haar wel al bezoeken.

Het boek is een geruststellend prentenboek over de dienst intensieve zorg (intensive care). Met achter in het boek nuttige informatie voor ouders en leerkrachten om kinderen voor te bereiden op een bezoek aan deze ziekenhuisafdeling.

Lucas gaat intensief is het vierde boek van AZ Sint-Lucas in samenwerking met uitgeverij Clavis. Het boek is verkrijgbaar in de boekenwinkel. Het ziekenhuis voorziet dankzij sponsoring gratis exemplaren om in het ziekenhuis te gebruiken. Met dank aan de sponsors: Astra Zeneca, Dräger en Biotronik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here