Haarverlies voorkomen of verhelpen anno 2012

Veel mannen alsook vrouwen krijgen in het najaar de ‘haar blues’. Klachten gaan meestal over futloos haar of vermeerde haaruitval in deze periode van het jaar.

Nochtans is de oorzaak van de meeste mannen genetisch bepaald. Bij vrouwen zijn er veel factoren die kunnen lijden tot haarverlies zoals ijzertekort, menopauze, of ook stress. De meest voorkomende vorm van haarverlies is genetisch bepaald. Hoofdzakelijk mannen krijgen hiermee te maken en op de leeftijd van 40 jaar hebben meer dan 50% van alle mannen last van kaalheid of beperkte vormen van zichtbaar haarverlies.

Moderne methodes om haarverlies te voorkomen of te verhelpen

Medicijnen

Finasteride is een zeer efficiënt medicament dat bij de meeste mannen haarverlies stopt, of vertraagd. Dit medicijn verlaagt de bloedwaarde van DHT (Dihydrotestosterone) dewelke verantwoordelijk is voor het aantasten van de haarzakjes. In Belgie is Finasteride enkel verkrijgbaar op voorschrift. Sommige patiënten rapporteren nevenwerkingen, meestal van seksuele aard.

Voedingssupplementen

Deze markt is overstelpt met aanbiedingen gaande van vitamines tot speciale lotions. Helaas zijn de resultaten van deze supplementen niet of nauwelijks aangetoond in wetenschappelijke studies. Een uitzondering is het nieuwe product KÉRATENE® alphactive retard dat onlangs werd voorgesteld op het Europese haartransplantatie congres FUE Europe in Berlijn. KÉRATENE® alphactive retard heeft wetenschappelijk kunnen aantonen dat het de bloedwaarden van DHT kan verlagen. Bovendien is dit product vrij van nevenwerkingen en kan dus eventueel gebruikt worden als alternatief voor Finasteride.

Haartransplantatie

Belgie is wat betreft haartransplantatie wereldklasse. Internationaal heeft Belgie het status van ‘Mekka voor haartransplantatie’. De meeste Belgische instituten bieden de FUE vorm van haartransplantatie aan. Deze haartransplantatie techniek staat garant voor zeer natuurlijke reconstructie van het haarverlies, zonder daarbij gebruik te maken van een invasieve chirurgische werkwijze.

Micro haar pigmentatie

Dit is een recente techniek die werd ontwikkeld in Italië. Hierbij wordt door middel van zeer fijne tatoeage puntjes een illusie van stoppeltjes gecreëerd. Deze methode biedt een oplossing voornamelijk voor mannen met vergevorderd haarverlies en niet meer in aanmerking komen voor een haartransplantatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here