Nieuwkomers 14/10: Fiona Uttersprot (CD&V Haaltert)

Haaltert (redactie) 22 jaar en al in de voetsporen van haar moeder die nu in de gemeenteraad van Haaltert zit: Fiona Uyttersprot. Wereldberoemd in Haaltert en aanpalende meersen, gekend als ’t Ketjen van Haaltert. Ah ja,voor wie zou denken, mmm…, ze heeft al enkele jaren een relatie met Bartel Van Impe. 

“Ik ben net afgestudeerd als ‘Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs’,  voor de vakken Economie en Muzikale Opvoeding, mijn interesses. Om mijn opleiding af te ronden heb ik in het voorjaar twee maanden stage gelopen in Ecuador; een ongelofelijk leerrijke ervaring. Wat de volgende stap in mijn leven wordt: verder studeren of werken? Ik ben er nog niet uit, …”

Fiona is een bezige bij. Dat zegt ze zelf: jeugdig, jong en vaak heel veel energie.

“Het grootste deel van mijn vrije tijd besteed ik aan het jeugdwerk. Sinds mijn 16e  ben ik leidster bij KSJ Haaltert. Spelnamiddagen  voorbereiden, op kamp gaan, eetfestijn organiseren, daguitstap naar de zee … en nog zoveel meer. Ik nam  de taak van  secretaris op mij, waardoor heb ik heel wat heb geleerd over administratieve en financiële zaken. Na enkele jaren kreeg ik nood aan een extra uitdaging en werd ik medewerker bij KSJ-KSA-VKSJ Oost-Vlaanderen, ondertussen ben ik er bestuurslid. Tijdens de zomermaanden 2 weken op cursus Openluchtleven gaan, is pas echte ontspanning voor mij: tenten opzetten, bedden sjorren, wassen in de beek, een HUDO en ‘s avonds aan het kampvuur zitten… ”

Met Fiona krijgt Haaltert er een muzikaal raadslid bij. “Op vrijdagavond ben ik te vinden op de repetitie van de Kon. Harmonie Sint-Cecilia te Erpe. Als kind ging ik naar de academie en koos ik voor het instrument hobo.”

Wie op zaterdag al eens komt winkelen in de OXFAM Wereldwinkel te Haaltert, kan er haar tegen komen, als vrijwilliger houdt ze er regelmatig de winkel open.

Het jeugdwerk in het algemeen beschouwt Fiona als een grote held. “De jeugd is onze toekomst!” zegt ze vol trots. ” In de huidige tijd, maatschappij is het als jeugdwerking niet altijd even makkelijk. De vele vrijwilligers die zich inzetten in het jeugdwerk zijn te bewonderen!”

Middenstand is niet direct haar ding. “Shoppen is niet mijn ding”. Maar brandweervrouw worden, dat ziet ze wel zitten….

Fiona Uyttersprot, 17deplaats CD&V-lijst Haaltert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here