De Standaard vindt SP.A-Aalst enige stabiele factor.

Aalst.(redactie/mas) “De enige stabiele factor in Aalst lijkt de SP.A van de schepen van Openbare Werken, An Van de Steen.” aldus een analyse in kwaliteitskrant De Standaard (DS) over Aalst. In Aalst blijft niets nog wat het was, kopt de krant. “De stad is het beu stil te staan.”

DS stelt dat er één lichtpunt is in Aalst: tussen al het geruzie slaagden de partijen er wel in een inhaalbeweging in te zetten op het vlak van stadsverfraaiing – een evolutie die andere centrumsteden al lang achter de rug hebben.

Het Vredeplein werd een pareltje, de stationsbuurt staat in de steigers en de stadskanker die de Hopmarkt al achtien jaar is, werd na jarenlang geruzie eindelijk aangepakt. Voor het overige was het vooral kommer en kwel in de coalitie.

“Het is een publiek geheim dat in Aalst de SP.A, Open VLD en zelfs de N-VA snakken van een coalitie zonder CD&V. Wordt het een coalitie met twee of drie, is dan de overblijvende vraag.” aldus De Standaard.

De Standaard schrijft nog verder: “Of de Open VLD en vooral het piepjonge kopstuk De Gucht bij de Aalstenaars in de smaak zullen vallen, is een ander paar mouwen. J.J. – zoals op zijn affiches staat – werd vanuit het niets vanuit Berlare op nummer één van de Open VLD lijst-geparachuteerd.”

“Het was de bedoeling om het slabakkende liberalisme in Aalst een boost te geven. ‘JJ is te jong en hij weegt te licht’, is het oordeel van de meeste Aalstenaars. Maar dat de populaire liberale scheurlijst Blauw anno 2006 van oud-burgemeester Annie De Maght terug naar de oude Open VLD-stal is gekeerd, kan weer in het voordeel van De Gucht spelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here