Nieuwkomers 14/10: Caroline De Troyer (Open&Liberaal Haaltert)

Onze nieuwkomer voor Haaltert is… Caroline De Troyer, 21 jaar en woonachtig te Haaltert.

Wie is Caroline ? Momenteel ben ik vierdejaarsstudente handelswetenschappen aan de Hogeschool Universiteit Brussel, met afstudeerrichting Fiscaliteit. Mijn bachelor heb ik al op zak, nu nog mijn master en het echte leven kan beginnen. Sinds het begin van mijn studierichting zit ik op kot in Brussel, een keuze dat me dan ook volwassen en sterker heeft gemaakt. Ook de goede opvoeding die mijn ouders me hebben gegeven, heeft ervoor gezorgd dat ik een stap verder zit dan mijn medestudenten. Bovendien heeft mijn broer, die motorisch gehandicapt is, altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat ik nu op mijn 21e klaar ben om een stap te zetten in het politieke gebeuren, en dit samen met de lijst “Open&Liberaal”.

Sommige zullen denken dat een 21-jarige veel te jong is om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Politieke ervaringen heb ik nog niet, aangezien ik me de voorbije drie jaar vooral bezig hield met het behalen van mijn bachelordiploma. Voordien heb ik me altijd bezig gehouden met het beoefenen van de wielersport. Ik was renner van de wielerploeg KSC Denderstreek-labiekes. Gedurende mijn wielercarrière heb ik enkele wedstrijden gewonnen. Op de leeftijd van 14 jaar mocht ik me zelfs kampioen van Oost-Vlaanderen in mijn categorie noemen. Deze sport heb ik 5 jaar beoefend. De reden dat ik gestopt ben is omdat ik voorrang wou geven aan andere prioriteiten, o.a. mijn studies.

Meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen doe ik niet alleen voor het opdoen van ervaring of om dingen bij te leren. Maar ik wil echt iets realiseren, iets betekenen voor de inwoners. Vooral voor de hulpbehoevenden onder ons. Aangezien ik een broer heb die zwaar motorisch gehandicapt is, weet ik dus perfect wat personen met een beperking en hun omgeving nodig hebben. Hierbij kan ik concluderen dat er te weinig aandacht wordt geschonken aan de hulpbehoevenden. Mensen met een beperking zouden de kans moeten krijgen om zelfstandig te kunnen wonen. Hiervoor zijn te weinig woonplaatsen voorzien. Sommige vergeten dat mensen die zware hulp nodig hebben, ook hun omgeving daar enorm mee belasten. Indien Haaltert meer aandacht zou schenken aan hen en voor begeleiding zorgen, zou dat een enorme last zijn die van de familieleden en vrienden hun schouders valt. Er moeten dus sociale woningen voor hen voorzien worden. Een actiepunt waar Haaltert zeker moet aan werken. Op het vlak van senioren zijn de wachtlijsten voor een verblijf in een rusthuis veel te lang. Het aantal op een wachtlijst moet zeker gereduceerd worden! Kortom: Geen zorgen voor morgen, daar ligt MIJN prioriteit!

Zorg dragen voor de hulpbehoevenden is enorm belangrijk, maar we mogen zeker onze jonge generatie niet vergeten! Zij zijn namelijk diegenen die bijdragen tot het vormen van morgen. Wat “Open&Liberaal” voor de jongeren wilt betekenen, kunt u lezen in het veelbelovende programma. Ik hoop dan ook dat alle inwoners ons hierin willen steunen en op 14 oktober aan alle kandidaten van de lijst “Open&Liberaal” zullen denken: Ons dorp, warmste dorp… Daar gaan we voor zegt Caroline !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here