Nieuwkomers 14/10: Jérôme Waltniel (Open VLD)

Aalst. (redctie/M.Stas) Ooit was hij kleine ventje die op de Parklaan bij onze buur, zijn opa kwam. Maurice Waltniel. Vandaag is het een sympathieke, rustbrengende kandidaat op de Open VLD-lijst. Jérôme Waltniel. Ja, uit het liberale geslacht Waltniel. Et alors?

“Ik ben geboren in een liberaal nest en heb de liberale waarden van thuis uit meegekregen.” vertelt Jérôme met passie.”Mijn hobby’s zijn basketbal en fietsen en heb deze zomer mijn studies van bedrijfsmanagement, financiën- en verzekeringswezen afgerond.”

Maar het het is niet om Jérôme een diploma haalde, dat hij saai is. Elk weekend kunt u hem vinden in de uitgaansbuurt in Aalst.

“Behorend  tot de nieuwe generatie binnen de politiek wil ik samenwerken en vooruitgaan met één doel voor ogen: Aalst! Ik wil de lokale politiek met verfrissende ideeën inspireren.” Hij weet waar hij het over heeft.

“Het mobiliteits- en parkeerprobleem zou voor een stuk kunnen opgelost worden met een parking op rechteroever.” Niet alleen kritiek. Ook oplossingen aanbieden. Het typeert de jonge Waltniel. “We moeten ernaar streven zoveel mogelijk wagens buiten het centrum te houden en de ring te ontlasten. Er zijn maar 3 Denderbruggen in het centrum, die een trechter-effect veroorzaken. Daarom is het belangrijk het verkeer dat van de rechteroever komt, op de rechteroever te houden.”

Hoe een basketbalterrein er uit ziet, moet je Jérôme niet vertellen.Als basketfanaat en actief basketballer heet hij een groot deel van zijn jeugd doorgebracht op de Aalsterse basketterreinen. “Het doet mij dan ook pijn aan het hart te zien in welke erbarmelijke omstandigheden de jeugdige basketters vandaag de dag hun favoriete sport moeten beoefenen. Hoewel het basketbal in Aalst een zeer populaire sport is, liggen de openbare terreinen er verwaarloosd bij. Investeringen zijn dus absoluut noodzakelijk! Sport breng ten slotte mensen toch samen!”

Uit onze babbel is duidelijk dat hij vindt da Aalst is een ondernemende stad met een sterke middenstand. “Dit bepaalt mee de welvaart van onze stad en daarom moeten we jonge startende ondernemers voluit begeleiden en ondersteunen.”

“We moeten eerlijk zijn en een kat een kat noemen. Er worden meer en meer problemen vastgesteld tijdens het uitgaansleven tijdens de weekends. Daarom ijver ik voor nog meer camera’s en blauw op straat. Rellen mogen geen kans meer krijgen door een doordacht preventie- en sanctioneringsbeleid, gestoeld op een vorm van nul-tolerantie. Open-VLD heeft daarvoor de vereiste deskundigheid aan boord!” knipoogt hij naar Carlos De Troch.

“Aalst is een stad met zeer veel mogelijkheden en elke kans moet benut worden. Door de onnavolgbare spirit en de optimale ligging biedt onze ‘unieke stad’ tal van mogelijkheden om aangenaam te wonen-werken-winkelen. Tijd om deze opportuniteit eindelijk te benutten!” besluit Jérôme Waltniel, de nummer 18 op de Open VLD-lijst.

We spraken met een jonge man, door Aalst en basket bezeten. Kordaat, maar met stijl. “azo ne schone jongen” zei mijn nichtje. Ja, voor elk wat wils.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here