PATRICK, een boekje dat raakt.

Aalst (redactie/mas) Patrick De Smedt trok zich deze zomer terug in de stilte van zijn tuin. De OCMW-voorzitter van Aalst en de Schepen van Sociale Zaken kroop in de pen. Een boekje van meer dan 64 pagina’s is de vrucht. Geen luxe editie. Dat past niet bij Patrick De Smedt.  Een boekje waarin Patrick vrijuit ‘klapt’. We lazen het boekje en zijn zeer aangenaam verrast. Een verademing in deze te vaak nietszeggende campagnetijd.

In Patrick ontmoeten we de mens en de politicus zoals hij is. Zoals hij al meer dan 30 jaar aan politiek doet. Geen slogans, maar boeiende lectuur over de stad en de wereld, over armoede en bejaard worden, over de oude socialistische wijken en de nieuwe Aalsterse buurten, over de voorstad Aalst die groeit,… maar ook over zichzelf. Zoals hij nog nooit open over zichzelf sprak.

In 11 hoofdstukjes neemt Patrick De Smedt u mee. Een directe stijl. Open en bloot. Toegegeven, het gaat over sociale verwezenlijkingen, het gaat over de toekomst, maar ook over het verleden van Aalst. Het zijn nu eenmaal volgende week verkiezingen. Maar geen nietszeggende slogans, geen praat voor de vaak, maar een verhaal dat raakt.

En hij kijkt verder dan zijn neus lang. Louis Paul Boon en Bert Van Hoorick, uiteraard. Maar ook Daens en de Vlaamse strijd. Het is toch niet omdat ik groot werd met de rode roos in de vuist, dat ik niet geinteresseerd was in wat er bij andere partijen gebeurde. Vandaag liggen de politieke grenzen anders. Overtuigde Daensisten staan op onze verkiezingslijst.”

Wie Patrick kent, ervaart hem in PATRICK als zeer direct. We zijn dit van de zwijger en de oerdiplomaat niet gewend. Sommigen verklaren me gek dat ik dit in deze tijd nog schrijf. “Smedtje jongen, da gaat uw stemmen kosten…” Maar moet ik mezelf verloochenen? Moet ik me anders voordoen dan ik ben?”

Is het verkiezingstijd? Ja! Maar ook wie geen fan is van Patrick, wie geen socialist is, wie vindt dat er geen sociaal beleid nodig is, zelfs wie niet van Aalst is,  raden we PATRICK aan. Het zet aan tot nadenken. En dat kan toch nooit kwaad…

Patrick De Smedt (sp.a) belooft dat het bij iedereen in de bus valt. Maar kun je niet wachten, in het Volkshuis op de Houtmarkt in Aalst is het gratis te krijgen. Ben je niet van Aalst, mail naar patrick.duwt@hotmail.com…

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here