Paus schrijft aan nieuwe encycliek over… het geloof.

Aalst(redactie) Onze medewerker in Rome, Père le Taciturne, laat weten dat paus Benedictus XVI in januari 2013 een encycliek over het geloof zal publiceren. Het zal zijn vierde encycliek zijn sinds zijn pausverkiezing in april 2005.

De paus legde tijdens zijn vakantie in de pauselijke zomerresidentie in Castelgandolfo de laatste hand aan de nieuwe encycliek. Hij voltooide er ook het derde deel van zijn Jezusbiografie, over de kinderjaren en jeugd van Jezus. Dat moet vanaf Kerstmis in de boekhandel liggen.

De aankondiging van de nieuwe encycliek is geen verrassing. Algemeen werd al langer ervan uitgegaan dat de paus een belangrijk document zou publiceren naar aanleiding van het ‘Jaar van het Geloof’. Dat loopt van 11 oktober 2012 tot 24 november 2013. Benedictus XVI publiceerde eerder al encyclieken over de liefde (‘Deus caritas est’ in 2005), de hoop (‘Spe salvi’ in 2007) en de sociale leer van de katholieke Kerk (‘Caritas in veritate’ in 2009). De nieuwe encycliek vormt een aanvulling bij de eerdere encyclieken over de drie goddelijke deugden: geloof, hoop en liefde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here