Nieuwkomers 14/10: Kurt Kiekens (Open VLD)

Aalst(redactie/mas) Misschien heeft u het al gezien, misschien ook niet, maar hij doet zijn best om deel uit te maken van het Aalsterse straatbeeld de laatste maanden. Via een bestelwagen, LED-borden, wagens met raamstickers en groepscampagnes. We hebben het over Kurt Kiekens, de nummer 13 bij Open VLD Aalst. 

Altijd druk in de weer, maar toch even tijd voor een babbel met Belg.be. “Het was mijn bedoeling om een alternatieve campagne te voeren om zo opgemerkt te worden als nieuwkomer met nummer 13. “2013 het begin van iets nieuws.” aldus Kurt, één van de drie liberale Kiekens’.

“Weet je, eigenlijk wil ik wil niets beloven dat ik niet kan waarmaken, dat ligt immers niet in mijn aard. Wel wil ik  beloven om hard te werken aan Aalst. Een Aalst dat voor iedereen een aantrekkelijke plaats moetworden om te wonen, te werken en te winkelen.”

Kurt weet wat communicatie is. “Zoals iedereen, weet ik dat daar helaas geen pasklare recepten voor zijn , maar ik wil jullie toevertrouwen dat volgens mij communicatie met de burger van cruciaal belang is. Bovendien heb ik wel een duidelijk doel. Aalst moet door middel van diverse tools terug een centrumstad worden. De fierheid van de Aalstenaar over zijn Aalst moet voorrang krijgen op alles.”

Als je Kurt vraagt: “Maar hoe?” komt er een waterval, bijna niet te stoppen. “De communicatiekanalen van de stad herbekijken en optimaliseren en dit zowel intern als extern. Zó komt men tot een overkoepelende communicatiecel met een maximale interdisciplinaire werking, waarbij de verantwoordelijken per beleidsdomein elkaar efficiënt kunnen beïnvloeden.

“Naast een doorgedreven communicatie heeft onze centrumstad ook nood aan een horecabeleidsplan in dialoog “mét” de horeca. Zo moet onder andere werk worden gemaakt van een uniform terrassenbeleid en regels rond overlastsituaties. Straffeloosheid, een gebrek aan burgerzin en respect dienen geheel aan banden te worden gelegd. Actie vraagt reactie.”

“Een middenstandsbeleidsplan opstellen met meer winkelzondagen en avond-shoppings voor de middenstanders is nodig om onze positie als winkelstad te bevorderen.”  Zoveel is duidelijk na een gesprek met Kurt Kiekens.

Na een terrasje met Kurt ben je ver overtuigd om samen te ijveren voor een beleid waar er respect is voor iedereen en waar ieders mening en overtuiging telt.

“Eigenlijk moet de nieuwe beleidsploeg optimaal samen werken om terug van Aalst de stad van u en mijn “droeimen “te maken.” zijn de laatste woorden van Kurt voor we de Grote Markt verlaten. Of ze deze woorden op het stadhuis hoorden, weet ik niet, maar hij vertolkt in elk geval wat veel Aalstenaars denken en zeggen.

Kurt Kiekens, Open VLD Aalst, op 13.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here